Gadgets

Hakeri uspjeli da "upadnu" u telefon najbogatijeg čoveka na svijetu

Hakeri uspjeli da "upadnu" u telefon najbogatijeg čoveka na svijetu
Foto: N.N. | Hakeri uspjeli da "upadnu" u telefon najbogatijeg čoveka na svijetu

Početkom ove godine Džef Bezos se, osim po svojim poslovnim uspjesima, medijima našao i zbog svog privatnog života. Najavio je razvod od dugogodišnje supruge, ali je morao da se obračuna i sa ucjenjivačkom prijetnjom američkog časopisa National Enquirer.

Oni su Bezosu prijetili da će u javnost pustiti privatne fotografije i poruke koje je razmjenjivao sa ljubavnicom.

To, međutim, šefa Amazona nije pretjerano pogodilo, pa je mrtav - hladan na Internetu objavio sadržaj te ucjene i sve podatke koji bi nekoga mogli da zanimaju, umjesto da isplati traženu sumu novca časopisu. Međutim, ono što je, svakako, bilo sumnjivo je kako je neko uopšte mogao da dođe do privatnih podataka iz mobilnog telefona najbogatijeg čoveka na sveijtu.

Šef bezbjednosne službe Amazona je objavio da je njihova istraga pokazala kako je Bezosov telefon bio hakovan. Pristup podacima u njemu navodno je imala izvjesna hakerska grupa iz Saudijske Arabije. Za sada nije poznato u kom obimu su imali mogućnost da "kopaju" po Bezosovom telefonu, niti da li je časopis imao saznanja o tome. Istraga se nastavlja, a Amazonovi stručnjaci su slučaj predali FBI-u.

Nagađa se kako su Saudijci pokrenuli hakovaje Džefa Bezosa kako bi se osvetili za pisanje njegovog Vašington posta, u kome je ta zemlja optužena ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija koji je nestao početkom oktobra u saudijskoj ambasadi u Istanbulu.

Što je od svega istina, ostaje da se vidi. Za, međutim, nije poznato ni koji model telefona je Bezos koristio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije