Gadgets

Hoće li iduće izdanje iPhonea biti retro?

Hoće li iduće izdanje iPhonea biti retro?
Foto: Ilustracija | Hoće li iduće izdanje iPhonea biti retro?
N.N.

Izdanja Appleovih pametnih telefona za 2020. godinu mogla bi imati dizajn koji počiva na metalnom okviru, sličan onome korištenom za iPhone 4 2010. godine. To tvrdi analitičar Ming-Chi Kuo, čija su se predviđanja dosad često pokazala tačnima.

Kuo je već bio naznačio kako očekuje da će nadolazeći iPhonei drukčije izgledati, ali dosad nije ponudio više pojedinosti.

Za razliku od prethodnih izdanja iPhone 4 je bio više četvrtastog dizajna. Pokazao se problematičnim jer je blokirao antenu, zbog čega je trpio kvalitet poziva ako uređaj niste držali na određeni način.

Apple je morao podijeliti besplatne zaštitne futrole kako bi riješio problem. S obzirom da već godinama nema problema te vrste, za pretpostaviti je kako su našli način kako ih zaobići i za iduću generaciju smartfona.

Appleovi smartfoni trenutno se ne razlikuju bitno od iPhonea X, predstavljenog 2017. godine. Ali, iPhoneu 4 sličan dizajn Apple je nedavno upotrijebio za tablet računar 2018 iPad Pro. Ipak, Kuo smatra kako će novi iPhone ipak zadržati blago zakrivljeno staklo naprijed i nazad, što nije slučaj s iPadom Pro.

Kuo je ponovio tvrdnju kako će iPhonei od iduće godine podržavati mreže 5G, ali ne i čitač prsta ugrađen u ekran, piše Verge.

(tportal.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije