Gadgets

Honor predstavio dva nova smartfona

Honor predstavio dva nova smartfona
Foto: Ilustracija | Honor predstavio dva nova smartfona

Honor je predstavio dva nova smartfona flagship View 10 i 7X osrednjih specifikacija.

Smartfon View 10 posjeduje AI (artificial intelligence) procesor, koji omogućava bolje fotografije, optimizaciju sistema smartfona i čini korišćenje uređaja još lakšim i jednostavnijim. 

View 10 posjeduje 6-inčni Full HD ekran, dvije zadnje kamere od 16 i 20 megapiksela, 6 GB RAM-a, prednju kameru od 13 megapiksela, tehnologiju za brzo punjenje i softver zasnovan na Androidu 8. Baterija od 3.650 mAh može do 50 odsto da se napuni za 30 minuta. 

Takođe, ovaj uređaj posjeduje tehnologiju 3D Facial Animation koja je veoma slična Appleovom Animojiu i prati facijalne ekspresije i prenosi ih na životinjski lik. 

"Želimo da budemo prijatelji mladim ljudima", rekao je predsjednik kompanije Honor George Zhao tokom predstavljanja smartfona u Londonu. 

Honor naglašava AI mogućnosti svog uređaja pomoću čipa Kirin 970, a smartfon posjeduje tehnologiju otključavanja prepoznavanjem lica, "pametnu" orjentaciju ekrana tako da ne mijenja orjentaciju ako ga koristite npr. u krevetu, kao i "pametno" zaključavanje notifikacija. Na raspolaganju je i funkcija fotografisanja znaka na drugom jeziku, koji se može prevesti na engleski jezik. 

View 10 će biti dostupan u plavoj i crnoj boji, a prodaja počinje 8. januara po cijeni od 510 evra. 

Honor je predstavio i pristupačniji model 7X sa 5,93-inčnim ekranom od ivice do ivice. Ovaj uređaj takođe ima dvije zadnje kamere, 16 i 2 megapiksela s automatskim fokusiranjem. Dobio je 4 GB RAM-a i bateriju od 3.340 mAh, koja može da traje duže od jednog dana s jednim punjenjem. Cijena ovog uređaja iznosi 306 evra i već je dostupan na tržištu.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije