Gadgets

Honor predstavio prvi fleksibilni telefon sa najbržim Snapdragon čipom

Honor predstavio prvi fleksibilni telefon sa najbržim Snapdragon čipom
Foto: Honor Srbija | Honor predstavio prvi fleksibilni telefon sa najbržim Snapdragon čipom

Prvi telefon sa fleksibilnim ekranom, koji pokreće Qualcommov najnoviji Snapdragon 8 Gen 1 čip, je stigao.

Honor Magic V je zvanično predstavljen, a stiže sa velikim glavnim ekranom od 7,9 inča i spoljašnjim ekranom od 6,45 inča, koji ima 120Hz stopu osvježavanja i 2560 x 1080p rezoluciju.

Dimenzije eksternog ekrana su mnogo bliže onome što vidimo na standardnim telefonima, što bi trebalo da olakša kucanje i druge svakodnevne zadatke.

Glavni ekran uređaja ima 7,9-inčni fleksibilni OLED panel, sa 90Hz stopom osvježavanja i 2272 x 1984p rezolucijom.

Odnos stranica ovog ekrana je 10,3:9 a tu su i podrške za HDR10+ tehnologiju, 10-bitne boje i maksimalno osvjetljenje od 800 nita.

Ono što je bitno, jeste da Honor kod Magic V modela nije žrtvovao kvalitet kamera. Na poleđini se nalaze tri modula od 50MP, dok se s prednje strane nalazi 42MP selfi kamera, smještena u otvor.

Honor Magic V stiže sa 12GB RAM-a u svim varijantama, dok su dostupne opcije sa 256GB i 512GB prostora za skladištenje podataka.

Sve napaja baterija od 4750mAh, sa podrškom za 66W brzo punjenje. Za softversku podršku je zadužen Magic UI 6.0, zasnovan na Androidu 12.

Telefon stiže u tri boje, a prodavaće se na tržištu Kine. Honor nije objavio da li će Magic V ponuditi globalno, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije