Gadgets

Huawei Mate 30 stiže u Evropu?

Huawei Mate 30 stiže u Evropu?
Foto: Ilustracija | Huawei Mate 30 stiže u Evropu?

Huawei je svoj najnoviji premijum model telefona visoke klase - Mate 30 Pro zvanično predstavio još u drugoj polovini septembra, ali prodaja tog uređaja u Evropi još uvijek nije počela.

Glavni razlog za to svakako je nemogućnost dobijanja Googleovih sertifikata za korišćenje Play servisa, usled zabrane poslovanja američkih kompanija sa Huaweijem koju je uveo predsjednik SAD Donald Tramp.

Ako je, međutim, verovati najnovijim glasinama iz Kine, Huawei Mate 30 Pro bi, na kraju, ipak trebalo da se pojavi na tržištu.

Razlog je nemogućnost dobijanja Googleovih sertifikata za korišćenje Play servisa, zbog zabrane poslovanja američkih kompanija sa Huaweijem koju je uvela administracija Donalda Trampa.

Koliko će prodaja biti uspješna, teško je reći, pogotovo ako se situacija sa trgovačkim ratom nastavi i uređaji budu isporučeni bez Googleovih servisa.

Inače, u poslednjih nekoliko nedjelja, američka administracija je najavila ukidanje zabrane poslovanja sa Huaweijem za uslijede određene i usmjerene američke kompanije.

Posljednjih nekoliko nedjelja, američka administracija je najavila (djelimično) ukidanje zabrane poslovanja sa Huaweijem za određene američke kompanije. To, međutim, još uvijek nije poznato da li se na tom spisku nalazi i Google.

Bilo kako bilo, kada se pojavi na tržištu "običan" Huawei Mate 30 bi trebao da se prodaje po cijeni od 799, a Mate 30 Pro po cijeni 1.099 evra. Za 5G verziju bi trebalo i da bude skuplja, pa će se proučavati u narednim filmovi.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije