Gadgets

Huawei će koristiti bakar za hlađenje 5G telefona

Huawei će koristiti bakar za hlađenje 5G telefona
Foto: N.N. | Huawei će koristiti bakar za hlađenje 5G telefona

Huawei je već istakao da želi da objavi prvi 5G telefon, koji se očekuje za manje od godinu dana. Jun 2019. godine se u industriji pominje kao potencijalni okvir objave, a jedan ključni dobavljač očigledno je izabran za obezbjeđivanje ekskluzivne komponente za telefon. U pitanju je tajvanska kompanija Auras Technology.

Moduli za hlađenje, koje proizvodi Auras Technology, će se navodno koristiti u 5G Huawei telefonima, mada kompanija nije komentarisala ove glasine.

Međutim, predsjednik kompanije Auras Technology YS Lin je rekao da 5G tehnologija biti mnogo brža (više od 10 puta) od 4G, a proizvođači smartfona će morati da potraže i implementiraju vrhunska rashladna telefona za ove telefone.

Izvori tvrde da će Huawei koristiti 0,4mm bakar za provođenje toplote u modulima za hlađenje, koji su dizajnirani da apsorbuju i odvode toplotu generisanu visokim brzinama prenosa podataka.

Očigledno, neće biti problema sa proizvodnjom, jer se ove bakarne ploče za disipaciju toplote primjenjuju i u visokokvalitetnim tankim prenosivim računarima.

Bakarne ploče su sposobne da izvrše disipaciju većih temperatura brže od listova grafita koji su trenutno implementirani u pametnim telefonima, mada je njihova cijena veća. Sa ranim usvajanjem 5G tehnologije, Huawei ima za cilj da preuzme drugo mjesto po proizvodnji smartfona, pretekavši samsung. Ovome bi trebalo da doprinese i to što j e Huawei najavio da će pre Samsunga predstaviti savitljivi telefon.

(NN/balkanandroid.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije