Gadgets

Huawei najavio Nova 4 telefon sa kružnim otvorom za kameru

Huawei najavio Nova 4 telefon sa kružnim otvorom za kameru
Foto: N.N. | Huawei najavio Nova 4 telefon sa kružnim otvorom za kameru

​Nakon više nedjelja nagađanja i nezvaničnih informacija, Huawei je najavio predstavljanje Nova 4, pametnog telefona sa kružnim otvorom (tzv. „hole-punch“) na prednjoj strani i selfi kamerom rezolucije 25 MP.

Prvi takav telefon najavljen je prošle nedjelje (Galaxy A8), ali prema slikama izgleda da će Huawei imati manji otvor za kameru.

Prošle nedjelje Huawei-jev pod-brend Honor je objavio neke informacije o View 20 telefonu, za koji izgleda da će imati dosta zajedničkog sa Nova 4 modelom. Oba telefona imaće Sony IMX586 zadnju kameru rezolucije 48 MP, pomenuti „punch hole“ na ekranu, dok će razlika biti u procesorima. Nova 4 je zasnovana na Kirin 970 procesoru koji pokreće Honor View 10 i Huawei P20 Pro telefone, dok će novi Honor pokretati Kirin 980.

Još neke od glavnih specifikacija Nova 4 telefona su ekran dijagonale 6.4 inča i 2310 x 1080 piksela, 8 GB RAM-a, 128 GB smještajnog prostora, senzor otiska prsta na leđima telefona, USB Type-C konektor i baterija od 3.750 mAh sa brzim punjačem od 18W. Očekuje se da će cijena Nova 4 telefona biti oko 490 USD, ali pominje se i jeftinija varijanta (450 USD), na kojoj će umjesto kamere od 48 MP, biti postavljen senzor od 20 MP.

Telefon će prvo biti dostupan u Kini, a nakon toga će početi prodaja u Indiji i Evropi.

(The Verge)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije