Gadgets

Huawei odlaže predstavljanje P50 serije telefona

Huawei odlaže predstavljanje P50 serije telefona
Foto: Ilustracija/Image by farukgarib14 from Pixabay | Huawei odlaže predstavljanje P50 serije telefona

Huawei P50 serija telefona koja bi trebala pokrenuti post Android fazu Huaweija, odnosno oni bi trebali stići sa Android forkom koji se naziva HarmonyOS i koji će omogućiti dalje softverske nadogradnje Huawei telefona.

Predstavljanje Huawei P50 serije je trebalo biti održano krajem ovog mjeseca, ali prema novom izvještaju, izgleda da je lansiranje pomjereno iz razloga koji su u vezi sa operativnim sistemom HarmonyOS. 

Telefoni se navodno nalaze u beta 3 test fazi već dvije nedjelje i izgleda da cijeli proces ne ide glatko. U izvještaju se ne navodi mnogo informacija, ali se pretpostavlja da je potrebno još neko vrijeme kako bi Huawei potpuno optimizovao svoju Harmony OS platformu, da bi se u potpunosti riješio Androida. 

Kao rezultat, lansiranje je navodno pomjereno za maj. Po ranijim najavama, telefon je trebalo da se pojavi krajem marta.

Aktuelni uređaji kompanije Huawei, poput Mate X2, rade na Androidu, a beta verzija njihovog HarmonyOS-a već je bila dostupna za preuzimanje na nekoliko uređaja, kao što su Mate 30 i MatePad Pro od decembra 2020. 

Kineska kompanija planira zvanično da izbaci svoj HarmonyOS u aprilu, a do kraja marta će predstaviti i takozvani roadmap unapređivanja svog OS-a. 

Prema poslednjim informacijama P50 serija će imati tri modela: P50, P50 Pro i P50 Plus. Sudbina Lite modela iz P50 serija ostaje pod upitnikom.

Iz Honora poručuju kako će napraviti bolji telefon od Huawei P i Mate telefona.

(pcpress)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije