Gadgets

Pratite nas na Google news

Huawei predstavio P30 i P30 Pro

Huawei predstavio P30 i P30 Pro
Foto: N.N. | Huawei predstavio P30 i P30 Pro
N.N.

Huawei je tokom prezentacije u Parizu predstavio nove uređaje - P30 i veći P30 Pro, poboljšane iteracije prošlogodišnjih uspješnih modela P20 i P20 Pro.

Iako se u oba slučaja po brojnim funkcijama radi o već standardnoj nadogradnji među generacijama uređaja, tu je i jedno vrlo ugodno iznenađenje - skuplji P30 Pro dolazi bez slušalice - koju zamjenjuje vibrirajućim ekranom. Proizvođač tvrdi da diskrecija razgovora pomoću ovoga dostiže novu razinu upravo zato jer više ne slušate glasove, već vibraciju - čim bolje prislonite uho uređaju, to će zvuk biti bolji.

P30 Pro takođe ima puno bolji sistem kamera - čak četiri pozadinske. One koriste SuperSpectrum senzor za koji Huawei tvrdi da ima puno bolju mogućnost upijanja svjetla od tipičnog senzora kakvog susrećemo kod mobilnih uređaja. Sistem kamera za P30 i P30 Pro napravljeni su u saradnji sa Leicom.

Kako bi podržao sve funkcije, Huawei P30 Pro dolazi sa baterijom kapaciteta 4200 mAH, dok nešto manji P30 ima onu od 3650 mAH.

Ekran, cijena i dostupnost

Što se ekrana tiče, P30 Pro ima 6.47-inčni OLED, dok manji P30 ima 6.1-inčni OLED prikaz. Prednja kamera je u oba slučaja smještena u izrezu na samom vrhu uređaja. Oba telefona, naravno, dolaze sa senzorom za otisak prsta smještenom ispod samog ekrana.

Početna cijena Huaweija P30 je 799 evra, dok će se za skuplji P30 Pro morati izdvojiti od 999 do 1249 evra. Oba uređaja su u Evropi dostupna od danas.

(tportal.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije