Gadgets

Huawei predstavio premijum tablet MatePad Pro

Huawei predstavio premijum tablet MatePad Pro
Foto: Promo | Huawei predstavio premijum tablet MatePad Pro

Rješenja za punch-hole kamere u displejima smo do sada viđali samo na telefonima, a kompanija Huawei je odlučila da ovaj dizajn sada implementira i na svoj najnoviji MatePad Pro tablet. U pitanju je tablet uređaj iz premijum segmenta, koji ima karakteristike da se na tržištu takmiči sa iPad Pro i Samsung Galaxy Tab S6 modelima.

MatePad Pro ima 10.8-inčni AMOLED panel, sa 2560 x 1600p rezolucijom i 16:10 odnosom stranica. Huawei ističe da su okviri tanki svega 4,9 milimetara, što doprinosi tome da se nudi 90% screen-to-body odnos. U izrez za kameru je smješten 8MP selfi senzor. Prisutan je i sistem sa četiri zvučnika.

Tablet pokreće Kirin 990 čipset, u kombinaciji sa 6GB/8GB RAM-a i 128GB/256GB prostora za skladištenje podataka. Uređaj će biti dostupan u Wi-Fi i LTE varijantama. Na poleđini se nalazi kamera od 13MP.

Kada je u pitanju softverska podrška, dostupan je Android 10 uz EMUI 10 interfejs. Huawei je obezbijedio multi-screen mod, koji omogućava emuliranje podržanih Huawei telefona na ekranu tableta u realnom vremenu. MatePad Pro ima i laptop mod, koji omogućava tradicionalni PC interfejs i multi-window funkcionalnost.

Baterija je kapaciteta 7250mAh i podržava 40W Huawei SuperCharge, 15W bežično punjenje i 7.5W bežično punjenje sa obrnutom podrškom. Dostupan je i M-Pen stylus za precizniju interakciju i crtanje.

Huawei MatePad Pro tablet će biti dostupan u bijeloj, crnoj, zelenoj i narandžastoj varijanti, po početnoj ceni od oko 470 dolara za 6GB/128GB Wi-Fi model, dok će LTE varijante koštati oko 540 dolara za 6GB/128GB i oko 640 dolara za 8GB/256GB model. Tablet će se na tržištu naći od 12. decembra, a za sada nema informacija o globalnoj dostupnosti.

(GSMArena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije