Gadgets

Instagram uvodi novu funkciju

Instagram uvodi novu funkciju
Foto: Pixabay | Instagram uvodi novu funkciju

Društvena mreža Instagram predstavila je svoju novu funkciju namijenjenu tinejdžerima.

Platforma Instagram slaće automatsku poruku svojim korisnicima od 13 do 18 godina, kojom ih poziva da ne koriste tu društvenu mrežu tokom noći, u periodu od 22 do četiri sata, kako bi ih podstakla na zdraviji stil života.

"San je važan, naročito za mlade ljude, tako da pokrećemo nove večernje poruke koje će se pojaviti kada tinejdžeri provedu više od 10 minuta na Instagramu, kada gledaju rilse ili direktne poruke kasno noću. Podsjetiće tinejdžere da je kasno i podstaći ih da isključe aplikaciju", navela je kompanija Meta u jučerašnjem saopštenju objavljenom na njihovom sajtu.

Mladi će tako na svom profilu od 22 sata dobijati poruku "Kasno je. Razmislite o tome da isključite Instagram tokom noći" ako koriste određene funkcije na društvenoj mreži.

Prema informacijama Instagrama, ta poruka se neće pojavljivati ako mladi koriste druge alatke platforme, kao što su storiji.

Ova obaveštenja ničim ne obavezuju mlade da ih poštuju, a oni koji ne prijave svoje pravo godište kada otvaraju profil, mogu i u potpunosti da ih izbjegnu, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije