Gadgets

Iz Motorole stiže ekran koji će se sam popravljati?

Iz Motorole stiže ekran koji će se sam popravljati?
Foto: Ilustracija | Iz Motorole stiže ekran koji će se sam popravljati?

Američka patentna kancelarija objavila je patent koji je podnijela Motorola, a koji opisuje tehnologiju za ekrane koji će imati sposobnost da se sami poprave.

U ovoj kompaniji su osmislili sistem koji je u stanju da, u slučaju kad se staklo ekrana razbije ili ošteti na neki drugi način, popravi oštećenje bez odlaska na servis.

Prije svega, ekran treba da bude prekriven posebnim polimerom koji može da "pamti" svoj izvorni oblik i vrati se u njega prilikom brzog zagrijavanja. Ispod displeja treba da se smjeste elementi koji mogu da zagriju staklo na potrebnu temperaturu, a koji bi se pokretali – posebnom aplikacijom.

Osim putem aplikacije i ugrađenih grijača, ovakve polimerne ekrane bi bilo moguće popraviti i drugim izvorima topline, poput tjelesne topline ili posebnog spoljnog grijača, prenosi "Telegraf.rs".

Iako ovakav način popravljanja stakla zasigurno ne bi mogao da zacijeli baš sve vrste oštećenja, u Motoroli se nadaju da bi barem ona manja mogla lako mogla da se poprave a da se cijeli ekran mijenja u servisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije