Gadgets

Iz Samsunga najavili predstavljanje najmoćnijeg Galaxy uređaja

Iz Samsunga najavili predstavljanje najmoćnijeg Galaxy uređaja
Foto: Printscreen YouTube | Iz Samsunga najavili predstavljanje najmoćnijeg Galaxy uređaja

Južnokorejska kompanija najavila je za 28. april konferenciju na kojoj će predstaviti najmoćniji Galaxy uređaj do sada.

Samsung je ove sedmice objavio zanimljiv videozapis s kojim je najavio predstavljanje novog Galaxy uređaja koje je zakazano za 28. april. U videu se ne spominje o kojem je uređaju riječ, ali južnokorejska kompanija jasno je dala do znanja da pripremaju nešto veliko te su najavili dolazak najmoćnijeg Galaxy uređaja do sada.

Kada se spominje Galaxy, većina će vjerovatno prvo pomisliti na Samsungove pametne telefone, ali Samsung je ranije ove godine već predstavio svoje adute iz Galaxy S serije, dok se predstavljanje nove generacije savitljivih telefona iz serije Galaxy Z Fold očekuje kasnije, prenosi Zimo.

Takođe, kako naglašavaju tehnološki mediji, novi Fold vjerojatno neće biti najjači Galaxy do sada.

Umjesto telefona, Samsung će za 13 dana najvjerovatnije predstaviti nove modele laptopa iz serije Galaxy Book Pro, što sugeriše i kraj teaser videa u kojem se može prepoznati podizanje ekrana laptopa.

Glasine o tim modelima već su objavljene, kao i njihove fotografije te bi, prema njima, Samsung mogao predstaviti modele Galaxy Book Pro i Book Pro 360. Riječ je o prijenosnicima koje će raditi na Windowsima 10, bit će dostupni s dijagonalama ekrana od 13,6 i 15 inča, dok će model 360 imati podršku i za S Pen.

Ono po čemu bi ovi uređaji trebali biti najjači Galaxyji do sada jest posljednja generacija Intelovih Core i procesora na kojima će raditi, a jedan bi model trebao imati i Nvidijinu MX 450 grafiku. Što se ostalih opcija tiče, treba spomenuti podršku za 5G (kod nekih modela) te OLED ekrane.

Ostale opcije, kao i cijene novih Samsungovih prijenosnika saznaćemo 28. aprila, osim ako su ove informacije o prijenosnicima pogrešne pa nas južnokorejska kompanija iznenadi s nekim novim uređajem koji će ponijeti titulu najmoćnijih Galaxyja.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije