Gadgets

Izbjegavajte ovu veliku grešku koju prave mnogi vlasnici telefona

Izbjegavajte ovu veliku grešku koju prave mnogi vlasnici telefona
Foto: N.N. | Izbjegavajte ovu veliku grešku koju prave mnogi vlasnici telefona

Ne samo da ostavljanje punjača telefona uključenog u utičnicu povećava vaše račune za struju, već dovodi i do trošenja energije.

Meyer's companies, kompanija za grijanje, klimatizaciju, vodoinstalacije i elektroinstalaciju, upozorava na tri negativne strane ostavljanja punjača u utičnici tokom dužeg perioda.

Jedna od najvećih opasnosti ostavljanja punjača telefona uključenog u struju je opasnost od požara. Ako se vaš punjač prigrije, moglo nešto da se zapali. Ovo je posebno opasno ako ostavite punjač uključen preko noći, jer možda nećete biti u blizini da primjetite požar.

Visoki računi za struju

Još jedna loša strana ostavljanja punjača telefona uključenog u struju jeste to što može da poveća vaše račune za struju. Čak i kada vaš telefon nije priključen na punjač, sam punjač i dalje troši energiju. Dakle, ako ga ostavite stalno uključenog, mogli biste uzalud potrošiti mnogo novca na račun za struju.

Troši energiju

Ne samo da ostavljanje punjača telefona uključenog u utičnicu povećava vaše račune za struju, već dovodi i do trošenja energije. Kada ostavite punjač uključen, čak i ako telefon nije priključen na njega, punjač i dalje koristi napajanje iz utičnice. To znači da sva ta potrošena energija odlazi na grejanje vašeg doma i čini zrak još zagađenijim.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije