Gadgets

Jedan od najboljih Samsungovih telefona odlazi u penziju

Jedan od najboljih Samsungovih telefona odlazi u penziju
Foto: Pixabay | Jedan od najboljih Samsungovih telefona odlazi u penziju
N.N.

Četiri godine nakon lansiranja, Samsung Galaxy S8 je dobio posljednje bezbjednosno ažuriranje. Galaxy S8 serija je bila Samsungov trijumf kada se pojavila na tržištu 2017. godine, a model je tada skrenuo pažnju svojim smjelim dizajnom koji je privukao brojne korisnike.

S8 je pokrenuo revoluciju Galaxy uređaja, sa širokim ekranom od ivice do ivice, sa minimalnim okvirima što ga je činilo jednim od najljepših telefona u tom trenutku.

Pored estetike, uređaj je ponudio odličan hardver i sjajnu kameru, u kombinaciji sa izuzetno sofisticiranom softverskom implementacijom, podsjeća The Verge.

Samsung je nedavno uveo politiku pružanja četvorogodišnjeg bezbjednosnog ažuriranja Galaxy uređajima, uključujući i modele S i A-serije. Premium uređaji imaju tendenciju da dobijaju mjesečna ažuriranja, bar tokom prvih nekoliko godina, prenosi PC Press.

Smatra se da je ovakav potez jedna od najboljih smjernica podrške u mobilnoj industriji koja je u rangu sa Apple-ovim dugogodišnjim rasporedom ažuriranja. Dok su S8 i S8+ dostigli kraj perioda podrške, S8 Active je još uvijek na rasporedu za kvartalna ažuriranja, a S8 Lite je na dvogodišnjem rasporedu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije