Gadgets

Još jedan gigant prestaje da proizvodi pametne telefone

Još jedan gigant prestaje da proizvodi pametne telefone
Foto: Pixnio | Još jedan gigant prestaje da proizvodi pametne telefone

​Kompanija Meizu izlazi iz poslovanja sa proizvodnjom pametnih telefona, fokusiraće se na nešto drugo.

Meizu Technology, kompanija u vlasništvu proizvođača automobila Geely, kaže da je AI budućnost i investiraće sve u vještačku inteligenciju.

Prema navodima iz objave na kineskoj mreži Weibo, tim koji je kreirao FlymeOS će biti restruktuiran kako bi radio na novim AI terminalima, a koristiće globalno dostupne LLM-ove kao što je Open AI.

Kako ističe Šen Žiju, izvršni direktor Xingji Meizu Grupe, korisnici pametnih telefona prave velike pauze između nadogradnji svojih uređaja - u proseku 51 mjesec, što je više od četiri godine. Zato više neće biti Meizu 21 Pro, Meizu 22 i Meizu 23 uređaja.

Kompanija je već postavila temelje za svoje iskustvo sa više terminala, kada je objavila Flyme Auto – infotainment sistem za vozila koje kreira Geely, uključujući Polestar i Lotus. Oni se lako i brzo povezuju na FlymeOS 10 uređaje, kao što su Meizu 20 i Meizu 21 premium modeli.

Novi operativni sistem je kreiran kako bi se koristio u eri vještačke inteligencije i biće lansiran tokom 2024. godine. Prvi hardverski proizvod, pokretan tim AI-jem, ćemo takođe vidjeti ove godine.

Podrška za aktuelne Meizu telefone će ostati u Kini, dok nema informacija za uređaje objavljene na globalnom tržištu, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije