Gadgets

Kako da kupite iPhone 13 za duplo manje para

Kako da kupite iPhone 13 za duplo manje para
Foto: Ilustracija | Kako da kupite iPhone 13 za duplo manje para
N.N.

Apple je juče na konferenciji predstavio novu generaciju iPhone 13 telefona, pametni sat, tablete i još mnogo toga, i dok su svi bili oduševljeni uređajima, oni koji su pažljivo pratili detalje mogli su da primjete nešto interesantno.

Ovogodišnja postava iPhone 13 telefona je kao i ona od prošle godine podjeljena na "obične" i Pro modele, sa razlikom u telefoto kameri, novom ekranu sa osvježavanjem na 120 Hz, opcijom za više memorije, tipom materijala korišćenom za kućišta i, po prvi put, jačom hardverskom osnovom.

I dok cijelu iPhone 13 liniju uređaja pokreće novi Apple A15 Bionic čip, Pro modeli imaju GPU sa jednim jezgrom više, što obećava bolje performanse u grafički intenzivnim aplikacijama (igrama). Ono što je bilo iznenađenje su cijene iPhone 13 modela koje su ostale identične kao kod prethodne generacije, a iznenađenje za Evropljane su i cijene koje su najavljene kod nas.

Novi iPad i iPad Mini

Međutim, za sve koji su pomno pratili prezentaciju od samog početka, Apple je predstavio i novi iPad i iPad Mini. I dok je iPad 2021 dobio hardversko unapređenje u vidu A13 Bionic čipa i True Tone prilagođavanja boja, iPad Mini je sve iznenadio. Ovaj omaleni tablet je, u odnosu na prethodni model dobio povećanje ekrana u kućištu manjih dimenzija, pa sada ekran broji 8,3 umjesto 7,9 inča, sa mnogo manjim okvirima, posebno sada kada je eliminisan fizički taster na dnu.

Kombinacija dvije unapređene kamere od 12 MP je još jedna novina, a najveće unapređenje vidimo na hardverskom planu, jer iPad Mini počiva na istoj osnovi kao i iPhone 13 Pro. Njega pokreće A15 Bionic čip sa petojezgarnim GPU-om, a dolazi u verziji sa WiFi i sa 5G konekcijom.

I ako se sada već pitate zbog čega vam sve ovo pričamo kada naslov glasi “Kako da kupite iPhone 13 za duplo manje para”, ako do sada niste ukapirali, odgovor je jednostavan – kupite iPad Mini. Ovaj omaleni tablet dijeli hardversku osnovu sa iPhone 13 Pro modelima, ima 5G mogućnosti i ne zaostaje previše za iPhone modelima.

(ATV)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije