Gadgets

Kako povezati PS5 kontroler sa vašim iPhoneom i iPadom

Kako povezati PS5 kontroler sa vašim iPhoneom i iPadom
Foto: Twitter / Printscreen | Kako povezati PS5 kontroler sa vašim iPhoneom i iPadom

​Sa igrama poput "Assassin’s Creed: Mirage" i "Resident Evil 4" koje dolaze na iPhone i iPad, sada je savršeno vrijeme da uživate u mobilnom igranju. Postoji samo jedan mali problem: kontrole na ekranu. Iako su ove kontrole funkcionalne, često mogu biti nezgrapne i neintuitivne. Ovo je posebno istinito za velike AAA igre. Ako imate PS5 kontroler negdje u blizini, možete ga povezati sa vašim iPhoneom ili iPadom kako biste uživali u udobnijem iskustvu.

DualSense Edge je jedan od najboljih kontrolera za iPhone, i savršeno radi sa bilo kojom igrom na iOS-u koja podržava kontroler. Samo imajte na umu da taktička povratna informacija i adaptivni okidači neće raditi za igre na App Storeu. Međutim, ove funkcije rade u određenom kapacitetu ako daljinski igrate igre koje potiču sa vašeg PS5 koristeći iPhone interfejs putem zvanične Remote Play aplikacije.

Povezivanje vašeg PS5 kontrolera sa vašim iPhoneom ili iPadom je relativno jednostavan proces. Ovaj metod takođe radi za bilo koji drugi Bluetooth kontroler, ali bi nekoliko koraka bilo neznatno drugačije. Evo kako to funkcioniše za DualSense kontroler:

- Prije nego što počnete proces uparivanja, pobrinite se da je vaš PS5 kontroler isključen. Da biste to uradili, pritisnite i držite PS dugme 10-15 sekundi. Kada se lampice pored touchpada ugase, vaš kontroler je isključen.

- Sa vašim DualSense kontrolerom isključenim, pritisnite i držite PS dugme i dugme Share istovremeno. Kada lampica počne da treperi plavo, pustite oba dugmeta.

- Otvorite vaš iPhone ili iPad i idite na aplikaciju Settings, zatim na Bluetooth podešavanja. Pobrinite se da je Bluetooth uključen (prekidač bi trebalo da bude zelen).

- Vaš kontroler će se prikazati kao DualSense Wireless Controller pod Other Devices. Dodirnite ga da započnete proces uparivanja.

- Vaš iPhone ili iPad bi vam mogao dati potvrdu za zahtjev za uparivanje. Dodirnite Pair da biste nastavili.

- Ako sve prođe dobro, trebalo bi da vidite Connected poruku pored DualSense kontrolera kada se upari. Ako ne, isključite kontroler i ponovite korake ponovo od početka.

Najbolji način za igranje igara na iPhoneu.

Kada počnete da uživate u praktičnosti igranja sa DualSense kontrolerom na vašem mobilnom uređaju, nikada nećete htjeti da se vratite nazad. Iako kontroleri poput Razer Kishi ili Backbone One mogu biti prenosniji i čak praktičniji, ne trebaju vam ako već imate PS5 kontroler. Međutim, preporučujemo da nabavite pristojan stalak (ili futrolu sa postoljem) kako biste bezbjedno mogli postaviti svoj iPhone ili iPad, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije