Gadgets

Kako vam Galaxy Watch5 može pomoći da ostanete u kondiciji

Kako vam Galaxy Watch5 može pomoći da ostanete u kondiciji
Foto: N.N. | Kako vam Galaxy Watch5 može pomoći da ostanete u kondiciji

Tehnologija nam danas dosta olakšava život jer zahvaljujući različitim uređajima koji su nam dostupni lakše možemo obavljati poslovne, ali i privatne obaveze. Tako je danas uobičajeno da se veliki dio dana provodi na nekom od uređaja kao što su kompjuter, laptop, mobitel, a sve moderniji i sve više se koriste i pametni satovi kao sredstvo koje dodatno olakšava sve što radimo.

Desilo se svima sigurno više puta, da ste u putu, telefon je u torbi ili džepu, a očekujete važan poziv ili poruku. Međutim, nošenje mobitela u ruci sve vrijeme nije najbolje rješenje, a zbog toga onda nekad i propustite da reagujete u istom trenutku, da odgovorite na poziv ili važnu poruku koju ste dobili.

Spreman za sve izazove

Zbog toga je pametni sat odlično rješenje za ovakve situacije, ali i brojne druge. Uz pametne satove ne samo da vam je lakše obavljati svakodnevne zadatke, već su pametni satovi sada toliko pametni da vam pomažu i u održavanju zdravlja i fizičke snage.

Kompanija Samsung ima sat koji može odgovoriti svim navedenim potrebama, a riječ je o Galaxy Watch5 satovima, koji su holistička zdravstvena inovacija opremljena mogućnostima pametnog praćenja sna, personalizovanog dizajna i poboljšane izdržljivosti koja oblikuje svakodnevne zdravstvene i wellness navike.

Galaxy Watch5 Pro je najizdržljiviji i najkompletniji Samsung sat do sada. Watch5 Pro, zahvaljujući vrhunskim materijalima, spreman je za sve izazove koji se nađu pred njim. Sadrži poboljšani safirni kristal koji je otporniji na habanje i izdržljivo kućište od titanijuma koje štiti ekran sa okvirom. Galaxy Watch5 Pro također dolazi sa potpuno novim sportskim D-Buckle kaišem.

Sa povećanom površinom i direktnijim kontaktom sa vašim zglobom, Galaxy Watch5 sada prati zdravstvene metrike sa još većom preciznošću od modela Galaxy Watch4. Osim toga, njegov moćni 3-u-1 BioActive senzor radi zajedno s drugim senzorima iz serije Galaxy Watch5, uključujući novouvedeni senzor temperature (dostupnost ove funkcije zavisi od tržišta), kako bi korisnicima pružio dubinsko razumijevanje njihovog zdravlja. Senzor temperature koristi infracrvenu tehnologiju za preciznija očitavanja, čak i ako se temperatura vašeg okruženja promijeni. Ovo otvara nove mogućnosti programerima da prošire svoje zdravstvene i wellness opcije, a korisnicima da iskoriste potpuno nova iskustva.

Galaxy Watch5 nudi moderan i minimalistički dizajn, kao i performanse koje vam pomažu da postignete više svaki dan. Dolazi sa potpuno novim atraktivnim opcijama neutralnih boja, sa velikim ekranom od 44 mm koji je dostupan u grafitnoj, safirnoj i srebrnoj boji kao i malim ekranom od 40 mm koji je dostupan u grafitnoj, ružičasto-zlatnoj i srebrnoj boji sa ljubičastim kaišem. Za sve one koji traže avanturu, izdržljivost, performanse i stil, Galaxy Watch5 Pro je za vas.

Fitness trendovi

Bez obzira na to koliko različitih rutina vježbanja mijenjamo tokom života, u skladu s fitnes trendovima, neke vježbe nikada ne bi trebale izaći iz mode i uvijek ih trebate uključiti u vašu rutinu vježbanja. Ako se izvode pravilno, vježbe poput čučnjeva, sklekova, iskoraka i trbušnjaka jednako su efikasne za dovođenje tijela u formu, kao i bilo koji drugi oblik fitnesa. Mogu se raditi bilo gdje, a posebno u parku. Osim toga, odličan su dodatak nakon kvalitetnog kardio treninga. Snažan i napravljen da traje, Galaxy Watch5 Pro ima najveću bateriju u Galaxy satu. 60% je veći od Galaxy Watch4, što je ključno za držanje koraka s vama dok osvajate neku novu rutu u svojoj dnevnoj dozi trčanja. Iskoristite prednosti GPX-a, koji je prvi put dostupan na Galaxy Watch-u. Uz Route Workout, idite na planinarenje i snimajte, te dijelite sa kolegama u aplikaciji Samsung Health. Također, možete preuzeti pješačke i biciklističke rute dok trenirate za sljedeću trku ili želite promijeniti svoju rutinu. Dok hodate ili vozite bicikl, fokusirajte se na stazu, a ne na kartu, s intuitivnim upustvima skretanje po skretanje. Kada budete spremni da krenete kući, Galaxy Watch5 Pro će vas lako odvesti uz Track back, koji vas vraća putem kojim ste došli.

Dizajniran za svakodnevne pobjede, Galaxy Watch5 nudi sveobuhvatno iskustvo koje nadilazi fitnes aktivnosti i uključuje procese nakon treninga, odmora i oporavka. Alat za mjerenje tjelesne kompozicije pruža potpunu sliku ukupnog zdravlja korisnika, dajući im prilagođeni pristup postavljanju ciljeva, vodeći ih kroz personalizovane vježbe i praćenje napretka. Kada dođe vrijeme za odmor, Galaxy Watch5 korisnicima pruža podatke o oporavku, uključujući broj otkucaja srca nakon intenzivnog vježbanja i prilagođene preporuke za potrošnju vode na osnovu gubitka znoja. Dobar noćni odmor važan je za dobrobit i zato Samsung pomaže korisnicima da bolje spavaju. Proučite svoje obrasce spavanja pomoću rezultata sna koji prati sve faze spavanja, zajedno sa hrkanjem i otkrivanjem nivoa kiseonika u krvi.

Galaxy Watch5 serija pametnih satova uparena sa nekim od najnovijih revolucionarnih Samsung preklopnih telefona garantuje najbolje korisničko iskustvo do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije