Gadgets

Kineski Oppo patentirao telefon sa kamerom ispod ekrana

Kineski Oppo patentirao telefon sa kamerom ispod ekrana
Foto: Rattakarn_/Pixabay | Kineski Oppo patentirao telefon sa kamerom ispod ekrana
N.N.

Kineskoj kompaniji Oppo je Svjetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) odobrila patent za uređaj sa kamerom ispod ekrana (UD) i malim ekranom na zadnjoj strani, pored glavne kamere. Da li će ovo biti dio Find X4 serije ostaje da vidimo.

Patent je odobrila CNIPA (Kinesko nacionalno udruženje za intelektualnu svojinu), ali je upravo sada odobren na globalnom nivou. Kako portal LetsGoDigital takođe otkriva, ekran je zakrivljen sa svih strana, a glavna kamera je kvadratnog oblika sa ukupno četiri objektiva. Međutim, broj objektiva nije dio patenta, već samo ilustracija kako bi uređaj izgledao, prenosi GSM Arena.

Drugi ekran će vjerovatno služiti za selfije ili prikaz obavještenja. Ekran pored glavne kamere na poleđini datira još od Meizu 7 Pro serije, a nedavno ga je usvojio i Mi 11 Ultra, što je navodno omogućilo bolje slikanje selfija glavnom kamerom.

Kao što je navedeno, Oppo razvija UD kamere još od 2019. godine, međutim kompanija još nije ponudila ni jedan ovakav uređaj za masovno tržište.

Jedan od kineskih brendova telefona koji trenutno stiče popularnost na Zapadu, Oppo je značajan - doseg kompanije se povećava velikom brzinom, sa širokim izborom pametnih telefona koje nude po generalno pristupačnim cijenama.

Naravno, nije u istoj ligi kao Samsung ili Apple, pa čak ni njegovi kineski rivali kao što su Xiaomi i Huawei, ali njegova popularnost raste i očekuju se veoma interesantne stvari od ove kompanije u narednim godinama.

Ako ste ljubitelj pametnih telefona premijum izgleda, značajnih mogućnosti kamere i inovacija na ekranu, onda bi bilo vrijedno motriti na Oppo i uređaje koje lansira.

Još uvijek nije poznato da li Oppo namjerava da lansira model telefona koji je prikazan u patentu. To svakako nije nezamislivo, posebno kada se uzme u obzir da kineski patent datira još od septembra prošle godine, što znači da je prošlo dovoljno vremena da zaista proizvedu ovakav pametni telefon.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije