Gadgets

Koji pametni zvučnik je najpametniji?

Koji pametni zvučnik je najpametniji?
Foto: N.N. | Koji pametni zvučnik je najpametniji?

Pametni zvučnici su sastavljeni od zvučnika i virtuelnog asistenta. Apple je nedavno objavio svoj HomePod pametni zvučnik, koji nudi opciju pozivanja i premijum iskustvo zvuka, ali prema najnovijem istraživanju zaostaje za konkurencijom u domenu virtuelnog asistenta.

Kompanija Loup Ventures je sprovela test na virtuelnim asistentima pametnih zvučnika, uključujući Apple Siri, Amazon Alexa, Google Assistant i Microsoft Cortana asistente.

U izvještaju, koji je objavljen tokom vikenda, ističe se da su četiri virtuelna asistenta prošla kroz seriju od 782 pitanja. HomePod-ov Siri asistent je tačno odgovorio na 52,3% pitanja, što je najslabiji rezultat. Nešto bolji je bio Microsoftov Cortana asistent sa 57% tačnih odgovora na pitanja, a nakon njega sledi Alexa za Amazon Echo, sa 64 procenta. Najbolji rezultat je postigao Google Home-ov Google Assistant, koji je na postavljene upite dao 81% tačnih odgovora.

Izvještaj ističe da je HomePod imao bolje mogućnosti slušanja od ostalih pametnih zvučnika, te da Siri zvuči više kao prava osoba nego na iPhone uređajima.

Loup Ventures sugeriše da će Amazon Echo imati najveći udio na tržištu pametnih zvučnika (52%), a iza njega će biti Google Home sa 32% i Apple HomePod sa 12%. Ostali pametni zvučnici će držati preostalih četiri procenta tržišta.

(PhoneArena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije