Gadgets

Koji telefon je izdržljiviji: iPhone 14 Pro Max ili Galaxy S23 Ultra (VIDEO)

Koji telefon je izdržljiviji: iPhone 14 Pro Max ili Galaxy S23 Ultra (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube | Koji telefon je izdržljiviji: iPhone 14 Pro Max ili Galaxy S23 Ultra (VIDEO)

​Otkako je predstavljen Samsung Galaxy S23 Ultra, zajedno sa ostatkom Galaxy S23 serije, razni recenzenti porede ovaj telefon sa najboljim telefonima konkurencije.

Jedno takvo poređenje dolazi nam s kanala Phone Buff, a u duelu su se našli Samsung Galaxy S23 Ultra i iPhone 14 Pro Max. Koji telefon je izdržljiviji?

Test na kanalu PhoneBuff ima četiri kruga. U prvom krugu oba telefona pala su na poleđinu. Rezultat je da je iPhone 14 Pro Max imao razbijeno staklo na poleđini, a oštećenja su vidljiva i na sočivu zadnje kamere, dok je Galaxy S23 Ultra pretrpio manje pukotine.

U drugom krugu testa pada, iPhone 14 Pro Max pokazao se malo boljim jer je okvir od nerđajućeg čelika dobio manje ogrebotine. S druge strane, aluminijumsku okvir Galaxy S23 Ultra telefona pretrpio je više oštećenja.

U trećem krugu, oba telefona pala su na betonsku površinu okrenuti licem prema betonu. Ekrani oba telefona su razbijeni, ali može se primijetiti da je više razbijen ekran Samsung Galaxy S23 Ultra telefona. Face ID na iPhoneu 14 Pro Max i ultrazvučni skener otiska prsta na Galaxy S23 Ultra telefonu radili su savršeno dobro, prenosi b92. 

U četvrtom, ujedno i posljednjem krugu, Samsung Galaxy S23 Ultra i iPhone 14 Pro Max pali su licem na metalnu površinu i to sa veće visine nego u prethodnim krugovima. iPhone 14 Pro Max imao je značajna oštećenja jer su mu nedostajali dijelovi stakla, dok su kamere s obe strane pokazale neke svjetlosne znakove.

Nakon sva četiri kruga, Galaxy S23 Ultra dobio je 38 poena, dva više nego iPhone 14 Pro Max.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije