Gadgets

Koliko je iPhone 16 Pro Max veći od prethodnika?

Koliko je iPhone 16 Pro Max veći od prethodnika?
Foto: X/Twitter | Koliko je iPhone 16 Pro Max veći od prethodnika?

Kako se približava datum izlaska novih modela iPhone-a, tako se pojavljuje sve više detalja, rendera i fotografija.

Nedavno su se pojavile informacije o novim funkcijama za iPhone 16 Pro, kao i fotografija koja je procurila na X-u (bivšem Twitteru), gdje je vidljiva navodno kompletna dolazeća iPhone 16 serija.

Na pomenutoj fotografiji posebno se istakao model Pro Max, za koji su neki komentarisali da je ogroman. Naime, novi Pro Max će, prema navodima, imati ekran od 6.9 inča, što je nešto veće u poređenju s prethodnim iPhone 15 Pro Max modelom. Stvarnu promjenu možda najbolje ilustruju nedavno objavljene fotografije koje je na X-u podijelio @ZoneofTech.

Na fotografiji je prikazana maketa iPhone-a 16 Pro Max u poređenju s pravim iPhone-om 15 Pro Max. Osim što ilustruju razliku u veličini, fotografije potvrđuju i prethodna curenja informacija i glasine o tome da će se akcioni taster nalaziti na bočnoj strani novog modela.

Prema GSMAreni, iPhone 16 Pro Max biće 5 mm duži i 0,5 mm širi od prošlogodišnjeg modela. Iako će novi model imati veći ekran, sam uređaj biće tek neznatno širi. To je rezultat smanjenih okvira oko ekrana, što omogućava da ekran zauzima veći dio prednje strane uređaja bez značajnog povećanja ukupnih dimenzija.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije