Gadgets

Konačno objavljeno kako će izgledati PlayStation 5

Konačno objavljeno kako će izgledati PlayStation 5
Foto: Screenshot | Konačno objavljeno kako će izgledati PlayStation 5

Nakon dugog čekanja, Sony napokon je otkrio kako će izgledati nova PlayStation 5 konzola, a iz prvih fotografija jasno je kako su zamislili da nam stoji vertikalno kraj televizora. Naravno, konzola se može i položiti, ali efekt nije toliko jak.

Nova generacija konzole dolaziće u dvije hardverske verzije, jedna će imati 4K Blu-ray pogon, dok će druga biti potpuno digitalna inačica. Ta bi trebala očigledno biti i nešto povoljnija, ali i zanimljivija prosječnom igraču koji ne pati na to da ima fizičke kopije igara.

Nova konzola imaće i nove kontrolere, koje su već ranije najavili, a Sony je najavio i niz dodatka, poput punjača, daljinskog, slušalica, bežičnog headseta...

Konzola bi u prodaju trebala doći za sezonu zimskih praznika, ali cijena još nije poznata.

Ono što se zna od ranije je da je pogoni AMD Zen 2 procesor i grafički čip koji se temelji na AMD RDNA 2 arhitekturi, navodi portal "24sata". Sony je razvio i vlastito SSD rješenje kako bi ubrzali učitavanje igara, a trebali bi imati 825 GB prostora te brzinu čitanja od 5,5 GB/s.

PS5 će podržavati 8K te 4K grafiku na 120 Hz.

Uz detalje o konzoli, Sony je najavio i niz igara koje možete vidjeti u nastavku.

Naravno, ono što se i dalje čeka je cijena nove konzole. Ali, na Amazonu se pojavio PS5 u verziji od 2 TB, koji je u međuvremenu uklonjen.

Zanimljivo je kako se navodila cijena od 599 funti, odnosno oko 670 evra (oko 1.300 KM).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije