Gadgets

Korisne aplikacije koje će vas upozoriti na nevrijeme

Korisne aplikacije koje će vas upozoriti na nevrijeme
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Korisne aplikacije koje će vas upozoriti na nevrijeme

Protiv nevremena se nemoguće boriti, ali postoje alati koji će vam pomoći da na vrijeme saznate ide li prema vašem kraju grmljavinsko nevrijeme.

My Lightning Tracker

Ova aplikacija specijalizovala se za praćenje udara gromova širom svijeta i to gotovo u stvarnom vremenu. Aplikacija je zbog toga dosta korisna jer na vrijeme možete vidjeti približava li vam se grmljavinsko nevrijeme jer aplikacija u obzir uzima lokaciju korisnika, piše 24sata.

Aplikacija sadrži mapu koja prikazuje udare gromova kako se pojavljuju, a osim udara u realnom vremenu možete otvoriti i istorijski pregled koji pokazuje u kojim dijelovima svijeta su udari gromova najjači i najčešći.

Uz prikaze na mapi, daleko najvažnija karakteristika ove aplikacije je to što vam može poslati obavještenje ako vam se nevrijeme približava, a radijus unutar kojeg će obavještenja biti aktivirana može se podešavati po želji.

Rain alarm

Ova aplikacija poslaće vam obavještenje u trenutku kada se vašoj lokaciji počnu približavati kiša ili snijeg. Rain alarm ne bavi se prognozama i predviđanjem, već koristi podatke u realnom vremenu i po njima javlja hoće li u vašem mjestu padati kiša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije