Gadgets

Pratite nas na Google news

LG donosi OLED tehnologiju i vještačku inteligenciju u BiH

LG donosi OLED tehnologiju i vještačku inteligenciju u BiH
Foto: Spektroom | LG donosi OLED tehnologiju i vještačku inteligenciju u BiH
PR

Na eventu „Perfect & Smart Home powered by LG” upriličenom u Klubu 1 u Sarajevu, kompanija LG Electronics predstavila je seriju premijum OLED televizora sa vještačkom inteligencijom koji će unijeti revoluciju u domove brojnih korisnika.

Event je otvoren videom koji je za ovu priliku posebno kreirao sarajevski strip crtač i ilustrator Enis Čišić, koji je za najvećeg svjetskog izdavača stripova Marvel ilustrirao neke od najpoznatijih superheroja poput Ironmana, Spidermana, Kapetana Amerike i Hulka. Enis iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u reklamnoj industriji radeći kao motion graphic animator.

Autor je brojnih cover ilustracija za domaće i inostrane muzičare kao i velikog broja stripova i ilustracija objavljenih u regiji i u svijetu. Također je sarađivao sa čuvenim rediteljima iz Bih radeći na filmu i teatru.

Prisutne zvanice, kojih je bilo oko stotinu, pozdravili su Damir Kalmar, direktor kompanije Stanić Trade koja je ujedno bila i domaćin događaja, kao i generalni direktor LG-ja za region Centralno-južne Europe, gospodin Hyeong Tae Kim.

Sa α (Alpha) 9 inteligentnim procesorom koji pokreće vodeće OLED modele, gledaoci mogu da uživaju u poboljšanom renderovanju slike i preciznijim bojama iz praktično bilo kog ugla gledanja, kao i u savršenom nivou crne boje, koji je zaštitni znak LG OLED televizora.

Jedinstvena inovacija u ovom procesoru je četvorostepeni proces smanjenja šuma, što je dva puta više koraka nego kod konvencionalnih tehnika. Sa Dolbi Atmos zvukom i optimalnim kvalitetom slike, LG televizori potrošačima pružaju impresivno iskustvo gledanja.

Televizori kompanije LG sa ThinQ® tehnologijom vještačke inteligencije podržavaju usluge bazirane na elektronskom vodiču programa (EPG) za pružanje informacija u realnom vremenu i pretragu kanala koji nude željeni sadržaj.

Pored OLED televizora, prisutnima su prezentovani i NanoCell televizori, kao i Signature linija LG velikih kućnih aparata. Na samom kraju događaja, kompanija LG najavila je jesenju promociju „5 godina garancije“ na UHD modele koja je počela 17. oktobra i trajat će do 2. decembra 2019. godine.

LG
Najčitanije