Gadgets

Logitech Bolt tastature nude veću bezbjednost i kvalitet veze

Logitech Bolt tastature nude veću bezbjednost i kvalitet veze
Foto: Pixabay/Ilustracija | Logitech Bolt tastature nude veću bezbjednost i kvalitet veze
N.N.

Nova linija Logi Bolt tastature i miševa može se povezati sa računarima direktno putem Bluetootha, ali povezivanje putem USB ključa Logi Bolt donosi ogromne prednosti, a najveće su bezbjednost i kvalitet veze.

Logitech ima na raspolaganju veliki broj Bluetooth tastatura i miševa, a nekim ljudima je to sve što im je potrebno za rad.

Bluetooth veze, ponekad mogu biti nestabilne i imati ograničen domet, pa neki radije koriste tipične “bežične” periferne uređaje za koje je potreban USB prijemnik.

Ti USB prijemnici su se, međutim, pokazali kao manje sigurni, i trebalo bi ih izbjegavati u poslovnom okruženju.

Najveća prednost nove tehnologije kompanije Logitech je svakako bezbjednost, sa ključem koji koristi Bluetooth Low Energy Security Mode 1, Level 4, u skladu sa Federalnim standardima za obradu informacija (FIPS).

Taj ključ šifrira bežičnu vezu tako da će hakerima biti teže da čitaju pritiske po tasterima sa bežičnih tastatura.

Logi Bolt takođe nudi poboljšane bežične veze čak i u zakrčenim prostorima sa mnogo Wi-Fi pristupnih tačaka ili bežičnih uređaja, navodi kompanija, a za razliku od tradicionalnog bežičnog USB prijemnika, jedan Logi Bolt ključ može se upariti sa do šest uređaja.

Uprkos tome što je Bluetooth prijemnik, Logi Bolt se ne može upariti sa uređajima koji nisu Logi Bolt, što, kako kažu, dodatno poboljšava njegovu bezbjednost.

Koliko god to zvučalo atraktivno za preduzeća, Logitech Logi Bolt zahtjeva ulaganje u tastature i miševe koji su kompatibilni sa novom tehnologijom.

Očekuje se da će prvi pribor biti u prodaji ovog mjeseca, a Logi Bolt USB prijemnik košta 14,99 USD ukoliko se kupi samostalno.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije