Gadgets

Meta će predstaviti nove slušalice za virtuelnu realnost

Meta će predstaviti nove slušalice za virtuelnu realnost
Foto: Screenshot/YouTube | Meta će predstaviti nove slušalice za virtuelnu realnost

Kompanija navodno planira da izbaci četiri tipa slušalica do 2024. godine.

Meta planira da ove godine objavi nove vrhunske slušalice za virtuelnu realnost, koje nose kodni naziv Project Cambria.

Project Cambria je interno opisan kao projekat pod nazivom "laptop za lice" ili "Chromebook za lice", prema izveštaju The Information-a. Vjeruje se da ima specifikacije slične onima koje posjeduje Chromebook. 

Takođe će koristiti Meta-in sopstveni VR operativni sistem, koji je zasnovan na Android-u. Očekuje se kompatibilnost sa veb alatima i uslugama, kao i sa nekim Quest aplikacijama.

Međutim, uprkos tome što Meta predstavlja Project Cambria-u kao uređaj budućnosti za rad, možda neće moći da pokreće matične desktop aplikacije koje obično koriste mnoga preduzeća.

Za Cambria-u se kaže da ima kvalitet slike visoke rezolucije. Ovo bi moglo omogućiti korisnicima da jasno čitaju tekst, tako da bi mogli da šalju e-poštu dok nose slušalice. Drugim riječima ovakav projekat može biti održiv u profesionalne svrhe.

Cambria će korisnicima omogućiti pogled na okolinu pomoću kamera okrenutih ka spolja. Ova funkcija, nazvana prolaz u punoj boji, omogućiće iskustva mješovite stvarnosti. 

Kada je najavila projekat u oktobru 2021.godine, kompanija je rekla da će slušalice uključivati funkcije za praćenje očiju i prepoznavanje izraza lica. Avatari korisnika koji postoje u Horizon Worlds-u i Workrooms-u će navodno odslikavati njihov izraz lica i pravac gde gledaju.

Pretpostavlja se da su slušalice teže od Quest 2 zbog veće baterije. Međutim, čini se da je sve postavljeno pozadi radi bolje ravnoteže.

Cambria će se navodno naći u prodaji u septembru i koštaće preko 799 dolara. Prema izvještaju, prvobitno je bilo predviđeno puštanje u prodaju prošle godine, ali je odloženo zbog problema u lancu snabdijevanja i drugih komplikacija koje je izazvala pandemija.

U planovima za budućnost Meta ima još tri tipa slušalica koje planira da pusti u prodaju u narednih nekoliko godina dok napreduje sa svojim metaverzalnim ambicijama. 

Informacije sugerišu da će Meta izdati Quest slušalice i 2023.ogdine i 2024. godine, kao i nasljednika Cambria-je, trenutno kodnog imena Funston, 2024.godine. Pored toga, nedavno je objavljeno da kompanija planira da predstavi svoje prve naočare sa proširenom realnošću 2024. godine.

(Engadget)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije