Gadgets

Motorola patentirala savitljivi telefon sa kontrolom putem gestikulacije

Motorola patentirala savitljivi telefon sa kontrolom putem gestikulacije
Foto: Pixabay | Motorola patentirala savitljivi telefon sa kontrolom putem gestikulacije

Motorola Mobility je podnijela zahtjev za patent kod USPTO i WIPO organizacija za "elektronski uređaj koji može da se deformiše sa metodama i sistemima za kontrolisanje deformisanog korisničkog interfejsa".

Patent je objavljen 10. januara, a opisuje Motorolin savitljivi telefon koji može da se uvija ka spolja, a ovo omogućava nove metode funkcionisanja.

Kada se savije, jedan dio ekrana se može koristiti za obavljanje operacija na drugom. Ovo može biti korisno kod pregleda/čitanja internet stranica. Mali indikator će se pojaviti na prednjem ekranu, a prikazivaće gdje je korisnikov prst lociran na ekranu.

Pored pokreta skrolovanja, Motorolin savitljivi telefon bi mogao prepoznavati i druge gestikulacije i pokrete. Tu su jedan ili dupli pritisak, svajpovanje, prevlačenje i drugo. Na ovaj način, korisnici će lako moći da skaliraju sadržaj ili potvrde akciju. Takođe, moguće je pomeranje sadržaja sa jednog ekrana na drugi.

Patentirani Motorola telefon ima dve inteligentne kamere, koje su sposobne da detektuju lice/oči korisnika, koji deo ekrana bi trebalo da bude u upotrebi i drugo.

Foto: LetsGoDigital
Foto: LetsGoDigital

(Benchmark.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije