Gadgets

Motorola priprema telefon sa moćnom kamerom

Motorola priprema telefon sa moćnom kamerom
Foto: Print Screen/YoutubeSLN! Media Group | Motorola priprema telefon sa moćnom kamerom

Očekuje se da će Motorola ove godine predstaviti zanimljiv premijum telefon, koji će krasiti najnoviji hardver.

Kompanijin Android telefon iz gornjeg segmenta bi trebalo da koristi Snapdragon 8 Gen 1 Plus čipset, kao i Samsung 200MP ISOCELL HP1 senzor za glavnu kameru. Sada je dojavljivač objavio i fotografiju koja nam daje prvi uvid u ovaj uređaj.

Motorola Frontier, kako bi mogao biti naziv telefona, ima veliki slot sa kamerama na poleđini, a vidljivo se ističe glavni senzor od 200MP. Fotografija pokazuje i tekst, koji potvrđuje da je u pitanju 200MP HP1 senzor, sa OIS podrškom i f/2.2 otvorom blende.

Samsung HP1 može da odradi 2x2 spajanje piksela, što omogućava kreiranje fotografije 50MP rezolucije. Tu je i 4x4 "pixel binning" mod, sa 16 senzor piksela, za kreiranje jednog velikog piksela za sliku koji ima ekvivalent 12.5MP rezoluciji. Pored toga, senzor može da snima video do 8K u 30fps, uz minimalno smanjenje polja pregleda.

Glasine sugerišu da će Motorola Frontier imati zakrivljeni 6,67-inčni pOLED ekran, sa 144Hz osvježavanjem i 60MP selfi kameru. Uz pomenuti Snapdragon 8 Gen 1 Plus čipset se očekuje i 8/12 GB RAM-a i 128/256 GB prostora za skladištenje podataka.

Sve bi trebalo da napaja baterija od 4500mAh, sa podrškom za 125W brzo punjenje, dok se očekuje bežično punjenje između 30W i 50W. Objava telefona se očekuje tokom jula.

 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije