Gadgets

Na tržište stiže štampač koji možete nositi u džepu

Na tržište stiže štampač koji možete nositi u džepu
Foto: Screenshot | Na tržište stiže štampač koji možete nositi u džepu

PrinCube je sve samo ne velika glomazna mašina iz ćoška kancelarije, kod koje ćete se sudarati sa koleginicama i kolegama čekajući vaš papir da iz njega izađe.

To je uređaj za koga njegovi autori tvrde da je "najmanji mobilni štampač u boji". U pitanju je naprava koja može da stane na dlan, a za čiju proizvodnju su njegovi konstruktori sakupili više od dva miliona dolara putem Indiegogo kampanje.

Štampač se putem Wi-Fi veze povezuje sa pametnim telefonom, sa koga mu se mogu poslati informacije tome što korisnik želi da odštampa.

Ono, međutim, što definitivno izdvaja PrinCube od bilo kog drugog uređaja slične namjene, jeste mogućnost štampanja na bilo kojoj površini.

To znači da korisnik može da odšampa šta god hoće da parčetu papira, što je i očekivano. Međutim, PrinCube nudi i opciju za štampanje na kovertama, kartonskim kutijama, tkanini, koži, plastici, gumi, drvetu, pa čak i na metalnim površinama.

Sposoban je da odštampa do 415 strana teksta sa jednim kertridžom, a sa jednim punjenjem baterije može da radi šest sati.

PrinCube se trenutno nalazi u fazi "pretvaranja" prototipa u finalni proizvod. Cijena ovog džepnog štampača, kad se konačno nađe u prodaji, iznosiće 199 dolara. Trenutno ga je moguće naručiti u pretprodaji (Early Bird) po cijeni od 109 dolara.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije