Gadgets

Najbrži punjač stiže već sljedeće godine

Najbrži punjač stiže već sljedeće godine
Foto: Ilustracija | Najbrži punjač stiže već sljedeće godine
N.N.

Tehnologija hiperbrzog punjenja od 200W uskoro bi mogla da debituje na novim Xiaomi uređajima, čija će proizvodnja početi već u junu sljedeće 2022. godine.

Tehnologija zvanično nazvana HyperCharge, prvi put je javno demonstrirana u maju, kada je prikazan "žični" punjač od 200W koji je punio modifikovanu verziju telefona Xiaomi Mi 11 Pro.

Baterija tog telefona, kapaciteta 4.000 mAh, tom prilikom je od 0 do 100 odsto napunjena za samo 15 minuta. Nakon toga je utvrđeno da 800 ciklusa punjenja degradira kapacitet baterije za 20 odsto.

Prema još nepotvrđenim informacijama, punjač od 200W bi mogao da debituje sa sljedećim flegšip uređajem, nasljednikom "jedanaestice", modelom Xiaomi Mi 12 Ultra, prenosi Telegraf.

Kada je prethodno prikazao ovu tehnologiju, Xiaomi nije precizirao da li će tehnologija ikada stići do nekog uređaja, već se smatralo da je osmišljena za demonstriranje tehnoloških mogućnosti koje je skrenulo dosta pažnje na kinesku kompaniju.

Budući da su punjači dostupni u prodaji u stanju da napune bateriju uređaja u rasponu od 30 minuta do dva sata, biće veoma zanimljivo vidjeti kako će najbrži punjač ikada biti prihvaćen.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije