Gadgets

Najskuplji iPhone postaje jeftiniji

Najskuplji iPhone postaje jeftiniji
Foto: Pixabay/Ilustracija | Najskuplji iPhone postaje jeftiniji
N.N.

Naredne godine Apple ima velike planove za premijum, ali i za jeftinije iPhone telefone.

Kompanija Apple navodno sprema jeftiniju verziju iPhone Max modela za 2022. godinu.

Iako se ni iPhone 13 serija još uvijek nije pojavila, uveliko su počele spekulacije za sljedeću generaciju iPhone telefona koja će izaći naredne godine.

Analitičar Ming-Či Kuo je otkrio da ta kompanija planira da plasira dva premijum iPhone telefona i dva jeftinija iPhone-a naredne godine, on ističe da će ti telefoni doći u dvije veličine, ekran od 6,1 inča i od 6,7 inča. Ti telefoni bi mogli da se zovu iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Pretpostavljamo da će sa iPhone 13 serijom, iPhone 13 mini biti poslednji takav uređaj, što uopšte nije iznenađujuće kada uzmete u obzir slabu prodaju tog modela.

On tvrdi da će iPhone 2022 serija imati čitač otiska prsta ispod ekrana i da će iPhone Pro model dobiti poboljšanu kameru od 48 megapiksela, prenosi Mashable. Sasvim je moguće da će jeftiniji iPhone 14 Max model izgubiti neke funkcije koje imaju premijum modeli te kompanije, zato što će jeftinije koštati. Tako nešto smo mogli da vidimo i sa Samsung Galaxy S20 FE modelom.

Kuo je otkrio da će i novi iPhone SE izaći u prvom dijelu 2022. godine, a da će izgledom podsjećati na posljednji iPhone SE, ali da će imati novi procesor i podršku za 5G. Apple će ga navodno reklamirati kao najjeftiniji 5G telefon, što znači da bi mogao da bude jeftiniji od trenutnog iPhone 12 mini modela koji košta 699 dolara.

(smartlife.mondo.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije