Gadgets

Netflix zabranio besplatno dijeljenje lozinki

Netflix zabranio besplatno dijeljenje lozinki
Foto: Pixabay | Netflix zabranio besplatno dijeljenje lozinki

Netflix je još prošle godine najavio da će tokom 2023. fokus kompanije biti na tome da se ukine mogućnost upotrebe jednog profila od strane većeg broja ljudi na ovoj striming platformi. Sada je taj plan počeo da sprovodi u djelo.

Popularni servis je sada istakao da će svim korisnicima, koji ne plate za dijeljenje lozinke sa vlasnikom naloga, onemogućiti korišćenje Netflixa.

Kompanija je otkrila i detalje o tome na koji način planira da suzbije dijeljenje lozinki. Prvo će se primjeniti na korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama, a potom i globalno.

Netflix ističe da će korisnici Netflix Standard plana (15,49 dolara mjesečno) moći da dodaju još jednog člana koji će servis moći da koristi van domaćinstva vlasnika naloga po cijeni od 7,99 dolara mjesečno.

Korisnici Netflix Premium paketa, koji omogućava striming u 4K rezoluciji, moći će da dodaju do dva dodatna člana, po cijeni od 7,99 dolara mjesečno za svakog od njih.

S druge strane, korisnici najjeftinijih planova (Standard sa reklamama po cijeni od 6,9 dolara mjesečno i Basic bez reklama sa cijenom od 9,99 dolara mjesečno) neće moći da dodaju dodatne članove na svoj nalog za korišćenje.

Netflix je ažurirao i svoju stranicu za podršku, koja nudi nove informacije o dijeljenju lozinki. Tu je i pojašnjenje o tome kako su definisani dodatni članovi, koji mogu da koriste nalog. Pa tako, oni moraju da budu aktivirani u istoj zemlji, mogu da gledaju ili preuzimaju sadržaj samo na jednom uređaju u istom trenutku i ne mogu da kreiraju dodatne profile ili da se prijave kao dječiji profil.

Netflix će o novoj politici korišćenja i pravilima korisnike obavještavati putem imejl poruka, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije