Gadgets

Nevjerovatan vizuelni doživljaj uz Samsung Qled 8K

Nevjerovatan vizuelni doživljaj uz Samsung Qled 8K
Foto: N.N. | Nevjerovatan vizuelni doživljaj uz Samsung Qled 8K
N.N.

Jedno od zasigurno najvećih inovacija kompanije Samsung u posljednje vrijeme jeste QLED 8K televizor. Sa 16 puta većom rezolucijom u odnosu na Full HD rezoluciju i sa nevjerovatnih 33 miliona piksela, imaćete osjećaj da gledate stvaran svijet, a ne ekran.

Danas sve više potrošača želi uživati u svom omiljenom sadržaju na većim i pametnijim ekranima.

 Osluškujući potrebe potrošača, Samsung je uvođenjem QLED 8K TV-a, omogućio da na izuzetno velikom ekranu osjete doživljaj gledanja koji je gotovo istinit.

Uz tehnologiju "Ultra Viewing Angle", ovi televizori pružaju maksimalno uživanje u oštroj slici i predivnim nijansama boja iz bilo kojeg ugla gledanja.

QLED 8K TV također vam donose i novi nivo preciznosti. Direct Full Array tehnologija kontroliše pozadinsko osvjetljenje svakog područja, a kao rezultat dobijate dublje crne slike bez zamagljenih boja. Osim toga, ovi televozori su sada opremljeni i vlastitim Quantum procesorom koji omogućuje isporuku bilo kojeg izvornog sadržaja u različitim rezolucijama sa poboljšanom osvjetljenošću, kvalitetom slike i zvukom optimizovanim za svaku scenu.

Korisnici QLED 8K sada će moći uživati i u visokom kvalitetu slike na streaming uslugama putem umjetne inteligencije - AI 8K Upscaling.

Ova tehnologija dolazi s novom razinom kvalitete slike i zvuka koja je kompatibilna sa 8K, bez obzira na izvornu kvalitetu ili format.

Uz to, vaš QLED 8K TV od sada nikada neće biti potpuno miran, čak i kada je ugašen. Novi ambijentalni način rada pružiće vam korisne dnevne informacije kao što su vremenska prognoza i novinski naslovi ili će vam ipak prikazivati fotografije i umjetnička djela.

Ambijentalni način rada pomaže QLED televizoru uklopiti se u interijer vašeg doma za savršeno prirodan efekat.

A ukoliko želite što realniji i dinamičniji zvuk za svaku vrstu sadržaja, novi Samsungovi zvučnici serije Q, optimizovani za QLED televizore, ponudit će vam još pametniju kompatibilnost i doživljaj okružujućeg zvuka. Kao dio saradnje sa Harman Kardon brendom, te uz novu funkciju Adaptive Sound koji omogućava da se čuju razgovori čak i kad je jako utišano, ovi zvučnici mogu analizirati sadržaj koji se reprodukuje na televizoru i prilagoditi idealnim postavkama zvuka za bilo koju scenu. To znači da će svaki kutak vaše prostorije biti ispunjen zvukom.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije