Gadgets

"Nezavisne" u Istanbulu: "Huawei" predstavio novitete

"Nezavisne" u Istanbulu: "Huawei" predstavio novitete
Foto: N.N. | "Nezavisne" u Istanbulu: "Huawei" predstavio novitete

ISTANBUL - Kompanija "Huawei" predstavila je u Istanbulu dosadašnjim i budućim korisnicima čitavu paletu novih uređaja.

U turskoj metropoli na dva kontinenta, u "Volkswagen areni", objelodanjene su karakteristike upakovane u najlakši telefon na preklop Mate Xs 2, a otkrivena mu je i cijena - 1.999 evra.

Predstavljeni su i novi laptopi MateBook 16s (od 1.699 evra) i MateBook D16 (od 899 evra), kao i prvi tablet sa E-Ink ekranom MatePad Paper, sa cijenom od 499 evra. Promocijom su obuhvaćeni i pametni telefoni Nova Y70 (199 evra) i Nova Y90 (269 evra), kao i Huawei FreeBuds Pro 2 slušalice (199 evra).

Derek Yu, predsjednik "Huawei Consumer Business Group" za centralnu i istočnu Evropu, nordijske zemlje i Kanadu, istakao je da su opredijeljeni za stalne inovacije te da ne odustaju od velikih ulaganja u istraživanja digitalnog svijeta.

Naglasio je da će kompanija nastaviti brinuti o najsavremenijoj tehnologiji u novim uređajima te istakao da će ulaganja u različite kategorije proizvoda u budućnosti značajno rasti, jer će to omogućiti da ponude korisne uređaje preduzećima i pojedinačnim potrošačima.

"'Huawei' je predan kontinuiranim inovacijama jer nam je cilj donijeti digitalna rješenja svima, porodici i organizaciji u svijetu. Zato trošimo značajnu količinu novca na istraživanje i razvoj te marketing u raznim kategorijama proizvoda", rekao je Yu.

Dorota N. Haller, zamjenica predsjednika za marketing u "Huawei Consumer Business Group" za centralnu i istočnu Evropu, nordijske zemlje i Kanadu, izrazila je zadovoljstvo jer su u mogućnosti da podijele rezultate svog poslovanja.

"U regiji za koju sam ja zadužena imamo porast od 75 odsto i moram da priznam da sam jako ponosna što mogu da predstavim ove brojke, jer su fascinantne. Ovaj posao je u mom srcu i ja zaista živim za svoj posao. Konzumenti vole naše proizvode, ali ono što je bitno jeste sam brend. A naš brend je rangiran u samom vrhu i nalazimo se na 8. mjestu od 15 najinovativnijih kompanija", istakla je ona.

Inače, prema dostupnim podacima, Huawei Mate Xs 2 je najlakši i najravniji "Huaweijev" pametni telefon sa sklopivim ekranom. Kada se rasklopi, ekran Mate Xs 2 postaje ravan kao ogledalo, donoseći korisnicima upečatljivije korisničko iskustvo, savršeno i za zabavu i za posao.

"Huawei" je u Istanbulu, na događaju kojem su prisustvovale i "Nezavisne", predstavio i nove pametne telefone iz srednjeg cjenovnog ranga - Nova Y70 i Nova Y90. Istaknuto je da će Nova Y70 iznenaditi korisnike snažnom baterijom od 6.000 mAh, koja zahtijeva punjenje samo dva puta nedjeljno, dok se Nova Y90 puni do 53 odsto za samo 30 minuta.

Kada je riječ o laptopima, rečeno je da Huawei MateBook D16 i 16s imaju veliki ekran, koji nudi dovoljno prostora za rad i, istovremeno, olakšava upravljanje mnogim zadacima. Korisnici, istaknuto je, mogu da budu produktivni i u pokretu zahvaljujući visokoj prenosivosti Huawei MateBook D 16 i 16s, usljed njihove male težine slične tradicionalnim laptop računarima od 15,6 inča.

Za Huawei MatePad Paper rečeno je da se ističe tankom formom i malom težinom od približno 360 grama, što ga čini idealnim za čitanje na dlanu.

"Huawei" je lansirao i uređaj koji će, kako je naglašeno, zadovoljiti sve ljubitelje kristalno čistog tona na FreeBuds Pro 2. Nove slušalice se, kako je rečeno, ističu izuzetnim kvalitetom zvuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije