Gadgets

Nintendo Switch 2 stiže tek 2025. godine

Nintendo Switch 2 stiže tek 2025. godine
Foto: Twitter / Printscreen | Nintendo Switch 2 stiže tek 2025. godine

​Očekivalo se da će Nintendo Switch 2 stići krajem ove godine, ali novi izvještaj dovodi u pitanje taj vremenski okvir. Kompanija sada obavještava izdavače da je sljedeća generacija konzola planirana za prvi kvartal 2025. godine. Ove informacije bi se poklopile sa izlaskom originalnog Switcha, koji je najavljen u oktobru 2016. godine, ali je izašao u martu 2017. godine.

Izdavači su navodno nedavno obaviješteni o promjeni datuma izlaska sa kraja 2024.godine na početak 2025. godine. Više izvora je navelo da rade na razvoju igara za Switch 2 čije je predstavljanje planirano za početak 2025. godine. Jedna od važnih igara može biti dugoočekivani Metroid Prime 4, koji je još uvijek planiran da bude izdat od strane kompanije Nintendo. Međutim, još uvijek nema preciznog datuma za objavljivanje.

Nintendo je nedavno blago povećao svoje procjene prodaje konzola za fiskalnu 2024. godinu, sa 15 miliona na 15,5 miliona. Prodaja konzola u 2022.godini i 2021. godini iznosila je 18 odnosno 23 miliona.

Malo toga je poznato o novom uređaju, uključujući i ime. Prema glasinama novi uređaj će podržavati igranje starijih igara sa Switch konzole, sposobnost reprodukcije u 4K rezoluciji i vizuelni kvalitet koji je sličan onome koji nude konzole PS5 i Series X.

U svakom slučaju, ova godina će biti važna za kompaniju. Ako nova konzola zaista bude lansirana u prvom kvartalu 2025. godine, vjerovatno će biti najavljena na Nintendo Direct seriji online prezentacija kasnije ove godine, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije