Gadgets

Nintendo Switch prodat u više od 61 milion primjeraka

Nintendo Switch prodat u više od 61 milion primjeraka
Foto: Wikipedia | Nintendo Switch prodat u više od 61 milion primjeraka

Za nešto više od tri godine od objave, Switch je postao jedan od najuspješnijih sistema kompanije Nintendo. Prodat je u 61,44 miliona primjeraka, što konzolu stavlja odmah iza NES sistema (61,91 milion).

Ovi rezultati su zabilježeni zaključno sa 30. junom ove godine, što znači da je Switch do sada možda i prestigao Nintendo Entertainment System po prodaji. Za zvaničnu potvrdu ovoga ćemo ipak morati da sačekamo kompanijin naredni tromjesečni izveštaj.

Pod pretpostavkom da je Switch prestigao NES po prodaji, Nintendov hibridni sistem bi postao druga najprodavanija Nintendo kućna konzola svih vremena, iza Wii modela (koji se prodao u 101,63 miliona primjeraka).

Ipak, Switch i dalje po prodaji zaostaje za nekoliko popularnih Nintendo ručnih konzola: Nintendo 3DS (75,87 miliona); Game Boy Advance (81,51 milion); Game Boy (118,69 miliona) i Nintendo DS (154,02 miliona).

Međutim, ovo ne predstavlja iznenađenje jer tradicionalno ručne Nintendo konzole se prodaju bolje od klasičnih dijelom i zbog niže cijene.

U svakom slučaju, uspjeh Nintendo Switcha je bez sumnje veliki. Za nešto više od tri godine na tržištu konzola je po prodaji prevazišla neke kompanijine poznate, klasične modele.

(benchmark.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije