Gadgets

Pratite nas na Google news

Nokia u pripremi ima dva 5G telefona

Nokia u pripremi ima dva 5G telefona
Foto: Nokia | Nokia u pripremi ima dva 5G telefona
N.N.

Iako implementacija 5G mreže ide sporo, analitičari tržišta očekuju da nova revolucionarna tehnologija poboljša globalnu prodaju pametnih telefona već u drugoj polovini 2019. godine. Zato i ne čudi da svaki veliki vendor (uz primetan izuzetak kompanije Apple) predviđa da će do kraja godine imati bar jedan 5G mobilni uređaj.

Neki su već objavili 5G-osposobljene uređaje u zemljama kao što su SAD i Južna Koreja, dok drugi imaju nešto drugačije prioritete. HMD Global, koji je zadužen za Nokia telefone, ostaje primarno fokusiran na prisustvo u američkom sistemu provajdera sa robusnim portfoliom uređaja od nižeg do srednjeg segmenta. Međutim, kompanija planira da uđe i u viši 5G segment, što potvrđuje nedavni sporazum sa Qualcommom.

Finski brend navodno cilja kasno treće ili rano četvrto tromjesečje za onjavu 5G flegšipa sa Snapdragon 855 procesorom. Ovo se manje-više slaže i sa glasinama od prije nekoliko mjeseci, s tim što se tada sugerisalo na avgustovsku objavu.

Možda i zanimljiviji dio najnovijeg izvještaja se odnosi na na takozvani "5G value flagship" telefon. Očekuje da će i telefoni iz srednjeg segmenta u nekom trenutku početi da implementiraju 5G konekciju. Nokia želi da bude pionir na ovom polju, a kompanija možda priprema model sa misterioznim Snapdragon 7kk čipsetom i 5G podrškom.

Ovo bi mogao biti Nokia 8.2 koji bi se pojavio u nekom trenutku tokom jeseni.

(PhoneArena/Benchmark)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije