Gadgets

Novi Alcatel 5V donosi mnogo toga za malo novca

Novi Alcatel 5V donosi mnogo toga za malo novca
Foto: Twitter | Novi Alcatel 5V donosi mnogo toga za malo novca

Glavni adut novog Alcatelovog modela 5V je FullView 2.5D ekran dijagonale 6,2 inča, sa stranicama u odnosu 19:9, koji zauzima 88 odsto prednje površine uređaja.

Tu je i, sada već nezaobilazni, "notch", iliti "zub". Svestrana funkcionalnost bazirana je na vještačkoj inteligenciji, kao što je Google Lens.

Tu je i dvostruka zadnja kamera, koja se sastoji od jednog senzora od 12 i drugog od 2 megapiksela. Drugi senzor služi za ostvarivanje bokeh efekta i boljih fotografija pri uslovima slabijeg svjetla.

Kamera takođe donosi i napredne funkcije zanovane na vještačkoj inteligenciji, kao što je mogućnost prepoznavanja 11 različitih scena za fotografisanje.

Alcatel 5V ima senzor otiska prsta sa zadnje strane i biometrijsku tehnologiju Face Key, koja omogućava otključavanje uređaja prepoznavanjem lica, na osnovu prepoznavanja 160 različitih jedinstvenih tačaka.

 

Od ostalih karakteristika, tu je osmojezgreni MediaTekov MT6762 čip, 3GB RAM-a, 32GB interne memorije proširive microSD karticama do 128 GB, baterija kapaciteta 4000 mAh i operativni sistem Android 8.1 Oreo.

Alcatel 5V na odabrana tržišta stiže već ovoga mjeseca i to po cijeni od 200 dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije