Gadgets

Novi Egzoskelet pretvara se u motorizovani skuter

Novi Egzoskelet pretvara se u motorizovani skuter
Foto: Screenshot/Youtube | Novi Egzoskelet pretvara se u motorizovani skuter
N.N.

Odijelo, zvano Koma 1.5 je dizajnirano da omogući nosiocu da podigne teške predmete, dok se uz to kotrlja kroz relativno ravan teren, poput fabrike ili skladišta - i to, kao što je i očigledno, može da radi sa stilom.

U Bagi modu, nosilac odijela može da stane na dvije male platforme i da se odveze, u stilu dvonožnog električnog skutera.

U modu kretanja "Na dvije noge", poređenja radi, nosilac može da koristi odijelo da se penje ili silazi niz stepenice, kao što se vidi iz priloženog videa.

Prema informacijama sa zvanične strane proizvođača, ovaj robotski egzoskeleton može da automatski detektuje i izbjegne prepreke, prenosi b92.

U videu, hodanje gore - dole, izgleda pomalo nespretno, a čini se i da prelaz sa hodanja na kotrljanje ne izgleda glatko. Međutim, s obzirom na uglavnom glatke površine koje radnici moraju da prelaze u skladištima, stavljanje na točkove ima smisla.

Nejasno je da li Atoun planira da odijelo uvede u proizvodnju - trenutno je na web stranici navedeno kao "u razvoju". Ukoliko pak i kada bude uvedeno, sigurno će taj egzoskelet unijeti novu dimenziju zanimljivosti u radu u fabrici ili skladištu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije