Gadgets

Novi Motorola jeftini telefon će imati kameru od 64 MP

Novi Motorola jeftini telefon će imati kameru od 64 MP
Foto: Ilustracija | Novi Motorola jeftini telefon će imati kameru od 64 MP

Motorola se priprema za predstavljanje novog člana G9 porodice jeftinih mobitela.

Nekoliko sedmica nakon što je predstavljen Moto G9 Play, Moto G9 Plus se pojavio na internet stranici Orangea u Slovačkoj. Prema podacima, telefon će koštati 255 evra i imaće četiri zadnje kamere uključujući glavnu od 64 MP, a napajaće ga velika baterija od 5.000 mAh.

Iako su Motorolini noviji flagship mobiteli poput modela Edge Plus i preklopnog Razra u najboljem slučaju prosječni, uređaji iz G serije poput G Stylusa i G Powera zaista nude dosta u odnosu uloženo. Kamere su generalno dobre s obzirom na cijenu, baterija odlična, kao i modifikacije Androida.

Moto G9 Plus će imati 6,81-nčni ekran rezolucije 1080p, 4 GB RAM-a, 128 GB interne memorije proširive pomoću microSD kartice, a koristiće operativni sistem Android 10. Rezolucija preostale tri zadnje kamere nije poznata. Naprijed se nalazi selfi kamera smještena u rupičasti izrez u gornjem lijevom uglu.

G9 Plus će biti drugi ili treći član Motoroline Moto G9 ponude, u zavisnosti kako se gleda na to. Prošlog mjeseca je najavljen Moto G9 Play u Evropi, koji je manje-više sličan modelu Moto G9 namijenjenom indijskom tržištu.

Moto G9 Play je malo jeftiniji od modela G9 Plus jer u Evropi košta 169,99 evra. Ima manji 6,5-inčni ekran rezolucije 1080p, tri zadnje kamere uključujući glavnu od 48 MP, a pokreće ga Snapdragon 662 procesor. Očekuje se da će G9 Plus imati moćniji Snapdragon730 procesor.

Kada će početi prodaja modela Moto G9 Plus, zasad nije poznato. Zvanično predstavljanje se očekuje uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije