Gadgets

Novi ajfon razočarao

Novi ajfon razočarao
Novi ajfon razočarao

KUPERTINO - Nova generacija "Eplovog" mobilnog telefona ajfon predstavljena je danas u sjedištu kompanije u Kaliforniji, ali je naišla na negativne komentare i nepovoljne kritike na internetu, kao tek nešto brža verzija prethodnog modela.

Novi direktor "Epla" Tim Kuk predstavio je uređaj bez prisustva svog prethodnika Stiva Džobsa, ikone američkog tehnološkog giganta.

Investitori i korisnici nisu bili oduševljeni mogućnostima novog aparata, pa su akcije "Epla" tokom dana oslabile za četiri procenta.

Očekivanja su bila velika, pošto "Samsung" i ostali rivali svojim pametnim telefonima predstavljaju sve oštriju konkurenciju ajfonu.

Novi ajfon ima funkciju prepoznavanja glasa, bolju kameru i brži procesor, ali izgleda identično kao stari model i ne donosi revolucionarna rješenja kojim su se korisnici nadali.

"Prošlo je 16 mjeseci i sve što smo dobili je procesor A5 u postojećem ajfonu 4. To je blago razočaranje, ali oni će, ipak, prodati milione ovih aparata", izjavio je tehnološki analitičar kompanije BGC Kolin Gils.

"Epl" je samo u trećem kvartalu, zaključno sa 25. junom, prodao više od 20 miliona aparata ajfon 4.

Novi ajfon 4S radi na najmodernijem operativnom sistemu iOS5.

Prodaja aparata počinje 14. oktobra, u verzijama sa memorijom od 16, 32 i 64 gigabajta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije