Gadgets

Novi blic iz Canona oduševiće sve ljubitelje fotografije

Novi blic iz Canona oduševiće sve ljubitelje fotografije
Foto: Youtube/Screenshot | Novi blic iz Canona oduševiće sve ljubitelje fotografije

Kompanija Canon je, izgleda, odlučila da skrati vrijeme učenja početnicima u svijetu profesionalne digitalne fotografije, bar kada je korišćenje blica u pitanju.

Njihov novi model Canon Speedlite 470EX-AI je blic koji sam odeređuje nabolji ugao koji će zauzeti, prije samog pritiskanja okidača fotoaparata.

Speedlite 470EX-AI u osnovi, oko koje se rotira, kao i u šraki, preko koje se preklapa, ima motore koji ga pokreću. Ugrađeni senzori određuju kako će se blic okrenuti.

Kada fotograf dva puta lagano udari prstom po okidaču aparata, blic se sam usmjeri prema predemetu koji se fotografiše, zatim izračuna razdaljinu i okrene se prema plafonu.

Potom se preorjentiše, i postavi u položaj za koji misli da je najbolji za snimanje planirane fotografije, kako bi se postigao idealan balans svjetla na predmetu koji se fotgrafiše, piše The Verge.

Blic je u stanju da se sam postavi nezavisno od položaja aparata tokom fotografisanja, odnosno da li je položen ili uspravan. Domet senzora je sedam metara.

Postoji i poluautomatski režim rada, kod koga je neke parametre moguće podešavati ručno.

Speedlite 470EX-AI, međutim, ima i neka ograničenja. Ukoliko ga pustite "da se namjesti", a potom odlučite da promijenite položaj snimanja, moraćete da sačekate da blic obavi cijelu operaciju iz početka.

Canon Speedlite 470EX-AI će se na tržištu naći u aprilu ove godine, po cijeni od 399 dolara.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije