Gadgets

Novi kineski telefon posjeduje "monstruoznu" bateriju

Novi kineski telefon posjeduje "monstruoznu" bateriju
Foto: Twitter | Novi kineski telefon posjeduje "monstruoznu" bateriju

Kineska kompanija Oppo predstavila je svoj najnoviji model pametnog telefona – A5.

Kao i većina drugih modela koji su se na tržištu pojavili od prošle jeseni, i A5 ima ekran sa "zubom" koji pokriva 87,8 odsto prednje strane uređaja.

Dijagonala ekrana je poprilično velika - 6,2 inča, ali je rezolucija od 1.520 x 720 piksela mogla da bude i nešto veća. Uređaj pokreće osmojezgreni Snapdragon 450 procesor na 1,8 GHz. A5 ima 4GB RAM-a i 64GB interne memorije. 

Prostor za skladištenje je moguće proširiti memorijskom karticom do 256GB. 

A5 sa zadnje strane ima dvije kamere od 13 i 2 megapiksela, dok se sa prednje strane uređaja nalazi jedna kamera od 8MP. 

Oppo na svom sajtu navodi da prednja selfi kamera ima podršku za AI, zbog čega je u stanju da prepozna 296 tačaka na licu i da prema tome odabere i prigodnu šemu za uljepšavanje (kojih ima 8 miliona), u skladu sa polom, godinama, teksturom, bojom kože i drugim osobinama. 

Dimenzije uređaja iznose 156,2 x 75,6 x 8,2 milimetara, a težina 168 grama. 

Za veću debljinu i težinu uređaja delično je zaslužna i baterija. Njen kapacitet je 4.230 mAh, a zahvaljujući tome korisnik će moći da računa na barem 11 sati igranja ili 14 sati gledanja videa. 

Što se softvera tiče, Oppo A5 koristi operacioni sistem ColorOS 5.1 koji je zasnovan na najnovijoj verziji Androida - 8.1 Oreo. 

Oppo A5 će se u prodaji naći od 13. jula, po cijeni od oko 225 dolara.

(Bug.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije