Gadgets

Novi koncept prikazuje telefon sa odvojivom pop-up kamerom

Novi koncept prikazuje telefon sa odvojivom pop-up kamerom
Foto: N.N. | Novi koncept prikazuje telefon sa odvojivom pop-up kamerom

Iako je 2020. godina već na izmaku, proizvođači telefona još uvijek nisu u potpunosti osmislili rješenje za edge-to-edge displej dizajn. Pored izreza i punch-hole otvora, izdvajaju se rješenja sa pop-up kamerama. Sada Vivo ukazuje na novu varijantu ovog rješenja, a u pitanju je pop-up selfi kamera koja se može odvojiti od tijela telefona.

IFEA koncept korisnicima omogućava da odvoje selfi kameru od telefona, nakon što je ona u potpunosti izdignuta. Prema navodima kompanije Vivo, kamera se može koristiti bežično, a čak se može prikačiti na druge objekte kako bi se ponudilo jedinstveno iskustvo tokom fotografisanja. Kameru je moguće pozicionirati na načine na koje to nikada ne bi bilo moguće ukoliko bi bila prikačena za telefon.

U ovoj odvojivoj kameri se, bez sumnje, nalazi baterija i neka vrsta daljinske konekcije - moguće Bluetooth. Koncept je veoma zanimljiv i dobio je poznatu Red Dot Design nagradu, ali za sada nije poznato da li će Vivo načiniti onaj glavni korak i započeti sa masovnom proizvodnjom telefona sa odvojivom pop-up kamerom.

(benchmark.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije