Gadgets

Nvidia Titan RTX GPU pušten u prodaju

Nvidia Titan RTX GPU pušten u prodaju
Foto: N.N. | Nvidia Titan RTX GPU pušten u prodaju

Nvidia Titan RTX grafička karta je konačno dostupna za kupovinu, svima onima koji su je željno iščekivali, a kupcima donosi Turing TU102 jezgra, više CUDA jezgara, više radne taktove i poboljšanu memoriju/protok memorije u poređenju sa RTX 2080 Ti modelom.

Sa cijenom od 2399 funti u UK i 2499 dolara u SAD, Geforce Titan RTX ima dva puta višu cijenu od RTX 2080 Ti Founders Edition.

Istovremeno, video karta ima i 4% povećanje boost clock brzina, poboljšanje od 5,8 procenata za broj CUDA jezgara i 9% poboljšanje u memorijskom protoku.

Kombinovanje ovoga sa 24GB frame buffer-om, koji ima Titan RTX, ovu kartu čini najmoćnijim Nvidijinim GPU-om do sada, bar kada je gejming tržište u pitanju.

U poređenju sa RTX 2080 Ti modelom, Titan RTX stiže sa sličnim dizajnom kulera sa zlatnom oplatom, u stilu Titan V modela. Pored sirovih performansi, još jedna prodajna tačka Titan RTX grafičke karte jeste veliki 24GB frame buffer i kvaliteti pseudo radne stanice, čime GPU nudi dosta vrednosti selektovanoj grupi korisnika.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije