Gadgets

OnePlus 12 stiže globalno, evo po kojoj cijeni

OnePlus 12 stiže globalno, evo po kojoj cijeni
Foto: Screenshot/YouTube | OnePlus 12 stiže globalno, evo po kojoj cijeni

OnePlus 12 je najavljen zvanično za međunarodna tržišta, a poznato je po kojoj cijeni će biti dostupni telefoni.

Najnoviji flegšip telefon kompanije OnePlus je OnePlus 12, a stiže kao direktni naslednik OnePlus 11 modela. U odnosu na njega donosi značajne nadogradnje.

OnePlus 12 za globalna tržišta je isti kao verzija predstavljena u Kini prošle godine. Zadržava isti dizajn kao prethodnik, sa sa cirkularnim kamera modulom na poleđini. Profil je tanak, sa metalnim srednjim okvirom.

S prednje strane, OnePlus 12 ima 6,82-inčni zakrivljeni AMOLED ekran, sa punch-hole izrezom u gornjem dijelu za selfi kameru. Displej nudi QHD+ rezoluciju, 120Hz stopu osvježavanja i maksimalno osvjetljenje od 4500 nita.

Za poboljšano vizuelno iskustvo tokom gejminga služi zaseban Pixelworks X7 procesor. Displej je sertifikovan i za DR10+, Dolby Vision i DisplayMate A+ podršku.

Krasi ga Aqua Touch tehnologija, što će telefon činiti upotrebljivim kada su vam ruke mokre. Displej je zaštićen Corning Gorilla Glass Victus 2 staklom.

Na polju kamera, OnePlus 12 ima tri senzora na poleđini. Tu je 50MP Sony LYT 808 glavni senzor, kao i 48MP ultraširoko i 64MP OIS periskop kamera. S prednje strane se nalazi 32MP selfi kamera. Za obradu slika kamera, zaslužna je legendarna Hasselblad tehnologija.

Sve pokreće aktuelni Snapdragon 8 Gen 3 procesor, zajedno sa do 16GB RAM-a i 512GB UFS 4 skladišnog prostora. Baterija, kapaciteta 5400mAh, ima podršku za 100W punjenje preko kabla, 50W bežično i 10W obrnuto bežično punjenje.

Za softversku podršku je zadužen Android 14 operativnis sitem, a tu je i podrška za dual-SIM, WiFi-7, Bluetooth 5.4, NFC i USB 3.2 Gen1 port.

Na kraju, ono što vas vjerovatno najviše zanima – cijena. OnePlus 12 će u osnovnoj varijanti sa 8GB RAM-a i 256GB skladišnog prostora koštati 949 evra, dok 16GB + 512GB opcija ima cijenu od 1099 evra. Dostupan je u Silky Black i Flowy Emerald varijantama. Pretprodaja telefona kreće od 30. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije