Gadgets

Orbi - naočale sa ugrađenom kamerom

Orbi - naočale sa ugrađenom kamerom
Foto: N.N. | Orbi - naočale sa ugrađenom kamerom

VAŠINGTON - Sa popularnošću virtuelne realnosti, pojavljuju se i različite vrste kamera od 360 stepeni za potrošače, a među kojima se zbog specifičnog dizajna izdvajaju naočale sa ugrađenim kamerama.

U nekoj drugoj realnosti, ovakve naočale bi bile rezultat spoja Google naočala i GoPro akcionih kamera, piše Glas Amerike.

Kako objašnjava Adil Surančin iz kompanije "Orbi" koja ih proizvodi, to su moderne naočale, ali je to zapravo kamera sa četiri objektiva, dva naprijed i dva pozadi. Rezultat je video snimak u 4K rezoluciji u koji potpuno utonete.

"Pravimo prve naočale koje snimaju u 360 stepeni”, ističe Surančin.

Video materijal se snima iz perspektive osobe koja nosi naočare, i funkcioniše i bez upotrebe ruku.

“Stavite ih, pritisnete dugme, i možete da se oprostite od svih nosača i stativa koji su vam sada potrebni za akcione kamere. Svaka kamera ima vidno polje od 180 stepeni tako da možete da snimite kompletnu kupolu”.

A za one koji su zabrinuti za privatnost, Surančin kaže da postoje LED indikatori odnosno LED svjetla koja se upale kada traje snimanje tako da svi okolo znaju da je snimanje u toku.

Video materijal može odmah da se podijeli, a fajlovi se čuvaju na memorijskoj kartici.

Naočale su otporne na vodu, imaju anti-refleksni sloj i za 399 dolara mogu da se poruče unaprijed, da bi stigle tokom avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije