Gadgets

Pratite nas na Google news

Osnivač Huaweija priznao: Porodici često kupujem iPhone

Osnivač Huaweija priznao: Porodici često kupujem iPhone
Foto: Tanjug/AP | Osnivač Huaweija priznao: Porodici često kupujem iPhone
N.N.

Osnivač i prvi čovjek kompanije Huawei Ren Žengfej rekao je u intervjuu kineskoj državnoj televiziji da članovima svoje porodice često kupuje iPhone uređaje.

Ren je to rekao u odgovoru na pozive na bojkot proizvoda kompanije Apple u Kini nakon što je Huawei dospio na crnu listu SAD-a i usred "rata" koji Amerika vodi protiv njegove kompanije.

"iPhone ima dobar ekosistem i kada se članovi moje porodice nalaze u inostranstvu, još uvijek im kupujem iPhone, tako da niko ne može da pomisli da ljubav prema Huaweiju treba da znači ljubav samo prema Huawei telefonima", rekao je Ren, a prenio South China Morning Post.

Taj list navodi da je Ren pokušavao da smiri pokret odmazde u Kini protiv Apple proizvoda, jer korisnici društvenih mreža u toj zemlji pozivaju na njihov bojkot.

Kako piše portal Biznisinsajder, odranije je poznato da je "dinastija Huawei" "slaba" na Apple, pa je tako i Renova kćerka Meng Vanžhou imala više Apple uređaja kada je u decembru uhapšena u Kanadi.

Sa druge strane, neki zaposleni te kompanije su kažnjeni zbog upotrebe Apple proizvoda u prošlosti. Ranije ove godine, dva radnika su bila degradirana i plata im je smanjena za oko 700 dolara nakon što su tvitovali sa kompanijskog naloga koristeći iPhone.

(Business Insider)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije